This website uses cookies to help us improve our services, personalize ads, and analyze traffic. By using our site you agree to this.
Více informací
We think of nature
Madeta.cz

S Madetou bez obtíží i při intoleranci

Neustále rozšiřujeme naši řadu produktů bez laktózy.
S Madetou bez obtíží i při intoleranci

Dle posledních průzkumů trpí přibližně 20 procent obyvatel České republiky intolerancí laktózy, mléčného cukru skládajícího se z glukózy a galaktózy. Tito lidé nejsou schopni laktózu strávit, protože se jim nevytváří enzym laktáza. Nestrávená laktóza jim zůstává uvnitř trávicího traktu a může tak způsobovat břišní potíže. Doposud pro ně bylo nezbytným krokem vyřazení mléka a mléčných produktů z jídelníčku. To už ale naštěstí nemusí!

Na trhu je dnes k dostání poměrně široká škála produktů se sníženým obsahem laktózy A jedním z jejich hrdých výrobců jsme právě i my – jihočeská Madeta. Výrobou mléčných produktů se zabýváme více než 110 let a do svého portfolia jsme zařadili již osm produktů vhodných pro lidi s intolerancí laktózy, ale i bez ní. Jaké to jsou?

Jihočeský jogurt Nature bez laktózy

Má plnohodnotné složení, co se týče bílkovin a tuků, a neobsahuje škrob či jiná zahušťovadla, mléčnou bílkovinu ani konzervační látky.

Jihočeský Nature jahodový jogurt bez laktózy

Pro milovníky jahod ideální.

Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy

Od poctivé receptury tradičního pomazánkového se liší pouze obsahem laktózy.

Jihočeská zakysaná smetana bez laktózy

Má stejné uplatnění jako klasická zakysaná smetana, je vhodná do salátů, omáček, polévek či k přípravě dezertů.

Jihočeský cottage natur bez laktózy

Pro nízký obsah tuku a díky vysokému obsahu snadno stravitelných bílkovin ideálním výrobkem racionální výživy.

Jihočeský tvaroh polotučný bez laktózy

Tento tvaroh bez laktózy v kuchyni ocenění leckterá kuchařka, protože je plnohodnotnou náhradou „klasického“ tvarohu polotučného.

Lahůdka zakysaná smetana na zahradních jahodách bez laktózy

Jistě potěší všechny, kteří rádi mlsají bez výčitek a díky intoleranci dříve nemohli.


Výroba produktů se sníženým obsahem laktózy není žádná alchymie. Všechny naše výrobky si zachovávají nezaměnitelnou mléčnou chuť a veškeré zdraví prospěšné látky. Jen je v jejich případě laktóza v průběhu výroby řízeně a šetrně rozložena na glukózu a galaktózu přidáním enzymu laktáza. Tím je obsah laktózy snížen na méně než 0,01 %.
Madeta nabízí také širokou škálu sýrů s obsahem laktózy nižším než 0,05 %. U nich dochází k rozkladu laktózy přirozeně a neřízeně v průběhu zrání.

Na našich stránkách najdete i bezlaktózové recepty.

Prohlédněte si všechny naše produkty bez laktózy a jednoduše zjistěte, kde je můžete koupit.

to the list of Madetovinky...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
We think of nature
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen