myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Krémová rybí polévka s koprem, masovými knedlíčky a Jihočeskou zakysanou smetanou

Rybí polévka od Madety: pohladí vaše chuťové buňky Jihočeskou zakysanou smetanou.

Krémová rybí polévka s koprem, masovými knedlíčky a Jihočeskou zakysanou smetanou

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 celery
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g mletého rybího masa
  • 1 vejce
  • 50 g strouhanky
  • kůra z půlky citronu
  • snítka pažitky
  • snítka kopru
  • 100 g Jihočeského másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 600 ml rybího vývaru
  • 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka
  • 100 ml Jihočeské zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list

Návod na přípravu

Smícháme mleté rybí maso, nasekanou pažitku, kopr, vejce, strouhanku a kůru z půlky citronu. Vytvoříme kompaktní těsto a utvoříme knedlíčky o velikosti menších pingpongových míčků.
Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na Jihočeském másle cca 10 minut. Přidáme nakrájený česnek a krátce opečeme. Zaprášíme hladkou moukou a necháme zpěnit. Následně zalijeme vývarem, trvanlivým Jihočeským mlékem a přidáme Jihočeskou zakysanou smetanu a bobkový list. Ponecháme na mírném ohni provařit. Přidáme masové knedlíčky a povaříme, dokud nám nevyplavou a přidáme nasekaný kopr.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk