Krémová rybí polévka s koprem, masovými knedlíčky a Jihočeskou zakysanou smetanou
Rybí polévka od Madety: pohladí vaše chuťové buňky Jihočeskou zakysanou smetanou.
Ingredience
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 celery
- 2 stroužky česneku
- 150 g mletého rybího masa
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- kůra z půlky citronu
- snítka pažitky
- snítka kopru
- 100 g Jihočeského másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 600 ml rybího vývaru
- 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka
- 100 ml Jihočeské zakysané smetany
- sůl
- pepř
- bobkový list
Návod na přípravu
Smícháme mleté rybí maso, nasekanou pažitku, kopr, vejce, strouhanku a kůru z půlky citronu. Vytvoříme kompaktní těsto a utvoříme knedlíčky o velikosti menších pingpongových míčků.
Zeleninu nakrájíme na kostičky a orestujeme na Jihočeském másle cca 10 minut. Přidáme nakrájený česnek a krátce opečeme. Zaprášíme hladkou moukou a necháme zpěnit. Následně zalijeme vývarem, trvanlivým Jihočeským mlékem a přidáme Jihočeskou zakysanou smetanu a bobkový list. Ponecháme na mírném ohni provařit. Přidáme masové knedlíčky a povaříme, dokud nám nevyplavou a přidáme nasekaný kopr.
Podobné recepty
Brownies stromečky
Ingredience 100 g Jihočeského másla 2 vejce 120 g hořké čokolády 70% 70 g hladké mouky perníkové koření špetka soli Čokoládový krém 100 g hořké čokolády 200 g Jihočeské smetany
Vánoční sobci à la kokosová roláda
Ingredience Piškotové těsto: 200 g mletých piškotů 100 g cukru moučka 4 lžíce rumu 50 ml kávy 3 lžíce kakaa (35 g) 2 lžíce Jihočeského mléka Náplň: 100 změklého Jihočeského másla 50 g cukru moučka 50 g kokosu Na zdobení: 200 g cukru moučka 1 bílek pár kapek citronu červená potravinářská barva nebo červené cukrové kuličky
Sýrové prkénko
Ingredience (6 porcí) Sýrařův výběr Tylžský sýr Sýrařův výběr Moravský bochník Madeland uzený Primator plátkový sýr Romadur Klášterní Kamadet Jihočeská niva Blaťácké zlato s vlašskými ořechy Blatácké zlato se zeleným pepřem hroznové víno, švestky, granátové jablko slané semínkové krekry, slané oplatky, pečivo čerstvý rozmarýn, tymián
Vánoční košíčky s Jihočeskou nivou a ořechy
Ingredience (cca 30 košíčků) 220 g hladké mouky 140 g Jihočeského másla 1 vejce špetka soli špetka pepře špetka tymiánu Náplň: 120 g Jihočeské nivy 2 lžíce medu 1 lžíce Jihočeského žervé hrst nasekaných vlašských ořechů pepř
Vánoční sýrové a šunkové rolky ze sýru Primator s jablkem a křenem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Primator 1 balení kvalitní šunky 3 jablka 2 lžíce strouhaného křenu 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžička hrubozrnné hořčice ½ lžičky dijonské hořčice 2 lžičky citronové šťávy 2 lžičky medu sůl pepř špetka tymiánových lístků salát dle chuti hrst cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje
Vánoční stromeček se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (1 plech) 1 balení listového těsta (chlazené nebo rozmrazené) kečup oregano šunka sýr Lipánek Zlaťáček 1 vejce na potření sezam na posypání čerstvý tymián na ozdobení
Linecké cukroví jako od babičky
Ingredience (na 2 plechy) 200 g změklého Jihočeského másla 200 g moučkového cukru 2 sáčky vanilkového cukru 2 vejce 100 g kakaového Lipánka 1 vanilkový pudink (v prášku) 100 g mandlové mouky 450 g hladké mouky + na podsypání 1 sáček kypřicího prášku do pečiva 3 lžíce kakaa marmeláda na slepování
Krémová papriková polévka s Goudou
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Sýrařův výběr Gouda bílá 2 červené papriky 2 žluté papriky 2 střední brambory 1 větší cibule 1 lžíce mleté sladké papriky 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru pár bobkových listů 150 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání pažitka na ozdobu sůl pepř 1 lžička citronové šťávy 1 lžíce olivového oleje 1 lžička Jihočeského másla bageta na krutony
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


