Nakládaná Jihočeská Zlatá niva
Nakládané sýry jsou nejen velkou lahůdkou, ale v té správné sklenici mohou být i dárkem.
Ingredience
- 110 g Jihočeské Zlaté nivy 60%
- 2 paličky česneku
- 3 ks cibule
- 1 litr rostlinného oleje
- dle chuti chilli
- 10 ks celého pepře
- Nové koření a bobkový list
Návod na přípravu
Nivu rozřízneme na půl nebo i na třetiny, aby nebyla moc silná.
Velké množství česneku rozmačkáme a natřeme na nivu z obou stran.
Sýr poté posypeme chilli kořením.
Nakrájíme cibuli na kolečka, připravíme si nové koření a bobkový list.
Nivu opatrně rozřežeme na kostičky.
Na dno sklenice dáváme střídavě vrstvu cibule, nivy a koření (jeden bobkový list a dvě kuličky nového koření), dokud není vše ve sklenici. Navrch dáme vrstvu cibule, bobkový list a nové koření, vše zalijeme olejem a necháme alespoň týden uležet.
Naše nakládaná niva může být i kouzelným dárkem pod stromeček.
Že nemáte čas ho připravit? I s tím vám můžeme pomoci. Nakládanou Jihočeskou nivu a Blaťácké zlato nyní můžete koupit ve vybraných obchodech.
Podobné recepty

Sýrové sušenky s Jihočeským Lipnem
Tyto sýrové sušenky jednoduše musíte ochutnat. Jihočeské Lipno jim dává jemnou smetanovou chuť.

Čtverečky z listového těsta plněné sýrem Lipánek, kuřecím masem a sušenými rajčaty
Listové těsto je skvělý pomocník při přípravě občerstvení, doplnit ho ale můžete sýrem od Lipánka a kuřecím masem. Uvidíte, že návštěva bude nadmíru spokojená.

Sendvič s Jihočeským žervé, uzeným lososem, rukolou a medovým dresinkem
Máte chuť na nějakou svačinku či menší oběd? Jihočeské žervé doplní jemnou chutí uzeného lososa a s obyčejného sendviče se stane něco výjimečného.

Dip z červené řepy s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chcete si připravit něco zdravého, bez masa, co by vás zároveň zasytilo a dodalo dostatek bílkovin? Tento dip si zamilujete nejen na svačinu.

Čokoládové dortíčky s oříškem v cukru
Recept stejně jedinečný jako jeho autor. Neodolatelným cukrovím podle receptu Josefa Maršálka zabodujete.

Mandlové linecké s pikantním brusinkovým džemem
Linecké nesmí chybět na žádném vánočním stole. To mandlové od Josefa Maršálka tam určitě moc dlouho nevydrží.

Plněné rohlíčky s karamelovým kávovým krémem
Rohlíčky jsou vánoční klasikou. Od koho jiného však na ně recept vyzkoušet než od věhlasného cukráře?

Vánoční štola s Tvarohovým Lipánkem
Vánoční štola, klasika, kterou lze obměnit na tisíc způsobů. Jeden z nich vám zde ukážeme.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...