Tvarohové řezy
Ingredience
1. vrstva – spodní kakaový piškot
- 1 celé vejce
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g rozpuštěného Jihočeského másla
- 100 g cukru krystal
- 4 polévkové lžíce vody
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
2. vrstva – tvarohová část
- 750 g Jihočeského tučného tvarohu
- 3 vaječné žloutky
- 3 polévkové lžíce cukru krystal
- 1 vanilkový cukr
3. vrstva – horní světlý piškot
- 3 celá vejce
- 200 g cukru krystal
- 70 g slunečnicového oleje
- 5 polévkových lžic vody
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Návod na přípravu
1. vrstva – spodní kakaový piškot
Nejprve smícháme suché ingredience (mouka, kakao, prášek do pečiva). Vyšleháme vejce s cukrem a vodou do pěny a přidáme zchladlé rozpuštěné máslo. Následně nasypeme suchou směs do vyšlehaných vajec, vše dobře promícháme a dáme na plech.
2. vrstva – tvarohová část
Všechny ingredience smícháme a navrstvíme na spodní kakaový piškot.
3. vrstva – horní světlý piškot
Vyšleháme vejce s cukrem, postupně pomalu zašleháme olej a vodu. Do vzniklé směsi postupně zamícháme mouku s kypřicím práškem a rozetřeme na vrstvu tvarohu.
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C přibližně 50 minut.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...