Tvarohový cheesecake bez laktózy
Ingredience (12 porcí)
Na korpus:
- 200 g sušenek bez laktózy
- 70 g kokosového oleje
Tvarohová náplň:
- 3 Jihočeské tvarohy bez laktózy
- 140 g cukru
- 3 vejce
- 2 žloutky
- kůra z poloviny bio citronu
Návod na přípravu
Nejprve najemno rozmixujeme nebo rozdrtíme sušenky bez laktózy. Kokosový olej rozpustíme a vmícháme ho do sušenek. Vzniklou směs natlačíme na dno dortové formy (ideálně o průměru 20–22 cm) vyložené pečicím papírem. Korpus dobře uhladíme lžící nebo dnem skleničky.
Do mísy dáme tvarohy, přidáme cukr, vejce, žloutky a nastrouhanou kůru z citronu. Vše vyšleháme do hladkého krému – stačí ručně metličkou nebo mixérem na nízké otáčky, aby se do směsi nedostal přebytečný vzduch. Tvarohovou směs nalijeme na připravený korpus a lehce zarovnáme.
Dortovou formu zabalíme do několika vrstev alobalu, aby se zabránilo proniknutí vody. Formu s dortem vložíme do hlubšího plechu nebo pekáče. Do pekáče nalijeme horkou vodu tak, aby sahala zhruba do poloviny výšky formy.
Cheesecake pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C přibližně 60–70 minut. Střed by měl být po dopečení ještě mírně rosolovitý – dort zpevní při chladnutí. Po upečení necháme cheesecake vychladnout v pootevřené troubě. Pak ho necháme vychladit ještě v lednici alespoň 4 hodiny, ideálně přes noc.
Podobné recepty
Dokonalá turecká vejce
Ingredience (2 porce) 1 Jihočeská zakysaná smetana 4 vejce hrst čerstvého kopru 1 stroužek česneku špetka soli 2 lžíce octa Chilli máslo 4 lžíce Jihočeského másla ¼ lžičky chilli koření ¼ lžičky chilli vloček ¼ lžičky mleté papriky špetka soli
Podzimní zapečený rýžový pudink
Ingredience (2 porce): 100 g jasmínové rýže 2,5–3× vanilkové mléko Lipánek 2 lžíce Jihočeského másla (30 g) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamonu ¼ lžičky kurkumy 2 vanilkové cukry 2 lžíce švestkových povidel 1 lžíce třtinového cukru na zapečení
Obložený sendvič s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (2 porce) Jihočeské máslo 2 plátky kvalitního toastového chleba tavený sýr Lipánek šunka ředkvičky salát Na ozdobení: okurka rajčata olivy petržel 1 rajče
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu
Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


