Brokolicová pomazánka s Jihočeským pomazánkovým bez laktózy
Jarní lehká pomazánka bez laktózy, která bude chutnat i zarytým odpůrcům zeleniny.
Ingredience
- 400 g brokolice
- 200 g Jihočeského pomazánkového bez příchuti bez laktózy
- 3 lžičky lahůdkového droždí
- pepř
- sůl
- 2 stroužky česneku
- pečivo
Návod na přípravu
V hrnci uvaříme doměkka na růžičky rozdělenou brokolici. Uvařenou brokolici smícháme s droždím a s Jihočeským pomazánkovým bez laktózy. Přidáme česnek, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladka. Podáváme s čerstvým pečivem.
Podobné recepty
Domácí čerstvý sýr
Ingredience (4 porce) 1 Jihočeská smetana 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 Jihočeský Nature bílý jogurt špetka soli
Pomazánka z pečené mrkve s Jihočeským pomazánkovým máslem
Ingredience 4 větší mrkve šťáva z jednoho citronu 150 g Jihočeského pomazánkového másla 2 lžíce olivového oleje 1 lžička pepře 1 lžička soli
Silvestrovská pomazánka šmitec s Jihočeskou nivou
Ingredience 200 g Jihočeské nivy 60 % 100 g Jihočeského másla 100 g Jihočeského tučného tvarohu 1 čajová lžička hnědého cukru 2 rozmačkané stroužky česneku 1 malá chilli paprička 1/2 čajové lžičky pepře 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit)
Pomazánka se sýrem Lipno a sušenými rajčaty
Ingredience na 4 porce 1 balení sýru Jihočeské Lipno extra smetanové 140 g 50 g piniových oříšků 6 celých sušených rajčat + 4 na ozdobení sůl pepř 2 stroužky česneku hrst čerstvé bazalky 1 lžička olivového oleje 1 větší bageta
Sýrový koláč s dýňovým krémem
Ingredience Těsto 200 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Schär mix B) na podsypání 50 g mletých mandlí loupaných nebo hotové mandlové mouky 125 g másla nastrouhaného (poloviny velké kostky) 100 g jemně strouhaného sýra Blaťácké zlato 1 kávová lžička soli 3 vrchovaté pol. lžíce chia semínek 4-6 pol. lžic mléka do těsta (podle konzistence) 1/2 bezlepkového prášku do pečiva Náplň 150 g Jihočeské nivy 60 % větší vařený brambor nebo mrkev na kostičky 1 balení jarní cibulky posekané hrst posekaných opražených vlašských ořechů 1/2 pečené dýně (na olivovém oleji s drceným, kmínem, solí a tymiánem) 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání 180 g Jihočeské zakysané smetany 18% muškátový ořìšek, pepř dle chuti Koláčová forma cca 26 cm
Bageta se sýrovo-bylinkovou pomazánkou, ředkvičkami a šunkou
Ingredience (na 2 porce) 2 bagety 1 balení sýru Lipánek 2 balení Jihočeského žervé 10 g pažitky 10 g petržele 100 g šunky 40 g polníčku nebo jiného salátu 40 g ředkviček
Pomazánka z Jihočeského žervé s polníčkem
Ingredience (na 5 porcí) 3 hrsti polníčku 2 balení Jihočeského žervé 0,5 cibule 2 plátky červené papriky + na ozdobení 2 plátky žluté papriky + na ozdobení sůl pepř 1 jarní cibulka + na posypání pečivo
Dip z červené řepy s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chcete si připravit něco zdravého, bez masa, co by vás zároveň zasytilo a dodalo dostatek bílkovin? Tento dip si zamilujete nejen na svačinu.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...