myslíme na příroduSoutěž
Madeta.cz

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka

Ingredience

  • 2 l mléka
  • šťáva z jednoho citronu
     

Návod na přípravu

Mléko za občasného míchání přivedeme až téměř k varu, vypneme a přilejeme ve dvou dávkách šťávu z citronu. Vařechou anebo stěrkou pomalu mícháme, dokud se mléko nesrazí a tekutina neoddělí od pevné bílkovinové části. Ihned tuto směs scedíme, pokud máme hrubší síto nebo cedník, vyložíme ho plátýnkem či papírovým filtrem určeným k přípravě sýra. Tekutinu necháme vychladnout, můžeme ji lehce osolit nebo k ní naopak přidat ovoce či zeleninu, a vznikne osvěžující syrovátkový nápoj. Dá se také použít při přípravě pečiva místo vody. Sýr po vychladnutí použijeme podle potřeby. Dá se z něj fantasticky vařit, drží tvar, a to i při smažení.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduSoutěž

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk