Jarní quiche
Ingredience (4 porce)
- 240 g hladké mouky
- 100 g Jihočeského másla
- 3 lžíce studené vody
- 1 žloutek
- sůl
Náplň
- 2× Primator
- 4 vejce
- 150 ml Jihočeské smetany
- 150 g Jihočeské zakysané smetany
- ¼ cukety
- 3 cherry rajčata
- 1 jarní cibulka
- 3 ředkvičky
- citronová kůra
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
- hrst čerstvého nebo mraženého hrášku
- rukola na dokončení
Návod na přípravu
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme špetku soli a na kousky nakrájené studené máslo. Rukama vypracujeme drobenku. Přidáme žloutek a studenou vodu a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučněné ploše a přeneseme ho do kulaté formy. Těsto vmačkáme i na okraje formy. Dno propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
V míse rozšleháme vejce, smetanu a zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku, nastrouhanou citronovou kůrou. Primator nakrájíme na kostičky a vmícháme do náplně.
Směs nalijeme na předpečený korpus. Cuketu, jarní cibulku, cherry rajčata a ředkvičky nakrájíme na kousky. Zeleninu položíme na náplň.
Druhý Primator nakrájíme na kostičky a rovnoměrně posypeme povrch quiche. Přidáme hrášek a dáme péct do trouby na 180 °C po dobu 30–35 minut, dokud není povrch zlatavý a náplň ztuhlá.
Hotový quiche necháme mírně vychladnout a ozdobíme rukolou.
Podobné recepty

Proteinové vaječné muffiny
Ingredience (12 kusů) 6 vajec 1 kus High protein přírodní zrající sýr 100 ml Jihočeského mléka nasekaný kopr 100 g slaniny hrst baby špenátu 1 paprika 100 g cherry rajčat špetka soli

Cottage pizza plná bílkovin
Ingredience 1 High protein cottage natur 1 vejce 100 g hladké mouky sůl Na dokončení 100 g High protein Eidam PRO rajčatové sugo 50 g šunky rajče kousek papriky olivy sýr rukola na ozdobu

Cottage protein bowl
Ingredience High protein cottage natur okurka rajče cherry rajčátka uzený losos kousek avokáda 1 lžíce olivového oleje piniové oříšky nasekaný kopr sezamová semínka sůl, pepř

Vanilkové cupcakes
Ingredience (12 porcí) 250 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 80 g cukru 1 lžíce medu 2 vejce pokojové teploty 100 g vanilkové pomazánky Lipánek 100 ml Jihočeského mléka 60 g Jihočeského másla kůra z 1 bio citronu Krém 2 ks Lipánek vanilková pomazánka 100 ml Jihočeské smetany

Špenátová polévka
Ingredience (4 porce) 1 cibule 2 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 400 g mraženého špenátu 0,5 l vývaru 125 g Lipna smetanového sůl, pepř muškátový oříšek

Sladká roláda s krémem z tvarohového Lipánka a ovocem
Ingredience (6 porcí) 2 kelímky tvarohového Lipánka 250 ml čerstvé Jihočeské smetany 4 vejce 150 g hladké mouky 130 g cukru 1 vanička čerstvých jahod máta na ozdobu borůvky na ozdobu 1 lžíce moučkového cukru + na ozdobu 2 špetky soli ½ lžičky kypřicího prášku 2 lžíce čerstvého Jihočeského plnotučného mléka 3 lžíce slunečnicového oleje 1 lžička bílého vinného octa 1 lžička vanilkového extraktu

Velikonoční nádivka s Jihočeským žervé, kopřivami a uzeným masem
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského žervé 1 poloviční balení toastového chleba 100 g uzeného boku nebo krkovice 2 hrsti spařených kopřiv 2 vejce 180 ml čerstvého Jihočeského mléka 1 lžíce Jihočeského másla + na vymazání formy hrst nasekané pažitky sůl pepř špetka muškátového oříšku

Velikonoční špenátový koláč se sýrem Lipánek
Ingredience (5–6 porcí) 1 balení sýru Lipánek 30 % 1 balení těsta na koláče 500 g mraženého špenátu 4 vejce 100 g Jihočeského žervé 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ½ bílé řepy hrst čerstvého špenátu hrst ředkviček 1 šalotka muškátový oříšek sůl pepř 2 lžíce olivového oleje 1 lžička citronové šťávy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...