Jarní quiche
Ingredience (4 porce)
- 240 g hladké mouky
- 100 g Jihočeského másla
- 3 lžíce studené vody
- 1 žloutek
- sůl
Náplň
- 2× Primator
- 4 vejce
- 150 ml Jihočeské smetany
- 150 g Jihočeské zakysané smetany
- ¼ cukety
- 3 cherry rajčata
- 1 jarní cibulka
- 3 ředkvičky
- citronová kůra
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
- hrst čerstvého nebo mraženého hrášku
- rukola na dokončení
Návod na přípravu
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme špetku soli a na kousky nakrájené studené máslo. Rukama vypracujeme drobenku. Přidáme žloutek a studenou vodu a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučněné ploše a přeneseme ho do kulaté formy. Těsto vmačkáme i na okraje formy. Dno propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
V míse rozšleháme vejce, smetanu a zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku, nastrouhanou citronovou kůrou. Primator nakrájíme na kostičky a vmícháme do náplně.
Směs nalijeme na předpečený korpus. Cuketu, jarní cibulku, cherry rajčata a ředkvičky nakrájíme na kousky. Zeleninu položíme na náplň.
Druhý Primator nakrájíme na kostičky a rovnoměrně posypeme povrch quiche. Přidáme hrášek a dáme péct do trouby na 180 °C po dobu 30–35 minut, dokud není povrch zlatavý a náplň ztuhlá.
Hotový quiche necháme mírně vychladnout a ozdobíme rukolou.
Podobné recepty

Frittata
Ingredience (2 porce) Lipánek Zlaťáček 50 g slaniny 1 lžíce Jihočeského másla 1 jarní cibulka ½ cukety 100 g cherry rajčat 5–6 vajec 50 ml Jihočeské smetany

Cuketovo-sýrové vafle s bylinkovým dipem
Ingredience (2 porce): 130 g cukety 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 vejce 100 ml Jihočeského mléka 1 Lipánek plátky 30 % čerstvé bylinky sůl, pepř Na dip: 1 Jihočeská zakysaná smetana čerstvé oblíbené bylinky 1 lžíce citronové štávy sůl, pepř

Brunch se Sýrem na pánev
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 2 vejce (uvařená natvrdo nebo zastřená) Na salát: cherry rajčata okurka listový salát 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce oleje sůl Na bramborové placky: 350 g brambor 1 cibulka 1 lžíce mouky sůl olej na smažení

Zeleninové rizoto s krevetami a sýrem
Ingredience (2 porce) High protein Madeland 3 lžíce Jihočeského másla 1 šalotka 4 stroužky česneku 200 g krevet ½ cukety 100 g cherry rajčat 100 ml bílého vína cca 600 ml vývaru bazalka citron

Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob) Na langoše: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 vejce 1 lžička soli 1 lžíce oleje + olej na smažení Na krém: 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru kůra z půlky citronu Na ozdobu: čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod. čerstvá máta moučkový cukr na posypání

Bramboráková pizza s Moravským bochníkem
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Moravský bochník 500 g brambor 3 stroužky česneku 100 g hladké mouky 2 vejce 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 lžíce sušené majoránky sůl pepř olej na smažení 2 lžíce majonézy 1 lžíce srirachy pažitka na ozdobu

Smažené bramborové kuličky s taveným sýrem Lipánek, kukuřicí a krémovým dipem
Ingredience (2 porce) Na kuličky: 1 balení taveného sýru Lipánek 4 větší brambory 1 lžička provensálských bylinek 1 stroužek česneku (prolisovaný) 3 větvičky tymiánu (otrhané lístky) 2 lžíce sterilované kukuřice 1 hrst nasekané pažitky (část nechat na ozdobu) špetka muškátového oříšku sůl, pepř podle chuti hladká mouka, vejce s čerstvým Jihočeským mlékem a strouhanka na obalení olej na smažení Na dip: 2 lžíce Jihočeského žervé 1 lžíce majonézy 1 lžíce kečupu 1 lžička citronové šťávy špetka moučkového cukru sůl pepř podle chuti

Chlebový pudink s mlíčkem Lipánek a vanilkovým krémem
Ingredience (2 porce) 3 balení mlíčka Lipánek 1 balení toustového chleba hrst natrhané bagety 2 větší hrušky 1 lžička skořice 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce hrst vlašských ořechů ovoce na ozdobu máta na ozdobu med na ozdobu 1 lžíce vanilkové pasty 250 ml čerstvé Jihočeské smetany kůra z jednoho citronu Jihočeské máslo na vymazání formy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...