Jarní quiche
Ingredience (4 porce)
- 240 g hladké mouky
- 100 g Jihočeského másla
- 3 lžíce studené vody
- 1 žloutek
- sůl
Náplň
- 2× Primator
- 4 vejce
- 150 ml Jihočeské smetany
- 150 g Jihočeské zakysané smetany
- ¼ cukety
- 3 cherry rajčata
- 1 jarní cibulka
- 3 ředkvičky
- citronová kůra
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
- hrst čerstvého nebo mraženého hrášku
- rukola na dokončení
Návod na přípravu
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme špetku soli a na kousky nakrájené studené máslo. Rukama vypracujeme drobenku. Přidáme žloutek a studenou vodu a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučněné ploše a přeneseme ho do kulaté formy. Těsto vmačkáme i na okraje formy. Dno propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
V míse rozšleháme vejce, smetanu a zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku, nastrouhanou citronovou kůrou. Primator nakrájíme na kostičky a vmícháme do náplně.
Směs nalijeme na předpečený korpus. Cuketu, jarní cibulku, cherry rajčata a ředkvičky nakrájíme na kousky. Zeleninu položíme na náplň.
Druhý Primator nakrájíme na kostičky a rovnoměrně posypeme povrch quiche. Přidáme hrášek a dáme péct do trouby na 180 °C po dobu 30–35 minut, dokud není povrch zlatavý a náplň ztuhlá.
Hotový quiche necháme mírně vychladnout a ozdobíme rukolou.
Podobné recepty

Domácí jahodová zmrzlina s Lipánkem
Ingredience (6 porcí) 300 g čerstvých nebo mražených jahod 2 kelímky jahodového Lipánka 2 lžíce cukru (dle chuti) 1 lžička citronové šťávy

Čokoládový chia pudink z mléka Lipánek
Ingredience (2 porce): 1 Lipánek čokoládové mléko 4 lžíce chia semínek (40 g) Jihočeská smetana a ovoce na ozdobu

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku

High protein cottage housky
Ingredience (6 ks): 1 High protein cottage natur 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření sůl semínka na posypání

Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) Na gazpacho: 3 červené papriky 1 cibule 4 stroužky česneku 300 g cherry rajčat ½ salátové okurky 60 ml olivového oleje hrst čerstvé bazalky šťáva z ½ citronu sůl čerstvě mletý pepř olivový olej Na sýrový sendvič: 4 tenké krajíce kváskového chleba 1 balení Tylžského sýra 2 lžíce hrubozrnné hořčice Jihočeské máslo na opečení

Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce): 1 balení sýru Lipánek 30 % 5 listů kapusty 500 g mletého masa (hovězí + vepřové) 2 lžíce strouhanky 2 stroužky česneku 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla olej na restování 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce hladké mouky 3 brambory 2 barevné papriky 1 lžíce majonézy 1 lžička medu 1 lžička hrubozrnné hořčice 1 lžička citronové šťávy sůl pepř

Dip z Jihočeského Lipna s bylinkami, jalapeños a bylinkovou strouhankou
Ingredience (2 porce): 1 balení Jihočeského Lipna hrst nakládaných jalapeños 6 plátků toustového chleba hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky kůra z ½ citronu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce hladké mouky ½ balení plátkového sýra (např. Sýrařův výběr) 1 lžička mleté sladké nebo uzené papriky špetka sušeného chilli 0,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 1 balení tortill 1 lžíce olivového oleje olej na smažení sůl pepř

Burgery s Romadurem, karamelizovanou cibulkou a limetkovou majonézou
Ingredience (4 porce) 400 g mletého hovězího masa 100 g slaniny 2 červené cibule 100 g Romaduru 4 cherry rajčata nebo 1 velké rajče 4 menší burgerové bulky 6 lžic majonézy 1 limetka 3 lžíce Jihočeského másla 1 lžička olivového oleje 1 lžíce třtinového cukru sůl čerstvě mletý pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...