Jogurtový chléb
Chléb je dnes téměř nepostradatelnou položkou v košíku většiny návštěvníků supermarketů. Koupený ale nechutná nikdy tak dobře, jako když si ho člověk připraví sám a s láskou upeče.
Ingredience
- lžíce soli
- lžíce sušeného droždí
- lžíce octa
- lžička třtinového cukru
- cca 4 lžíce kmínu (podle chuti)
- hrubá sůl a kmín na posypání
- 500 g žitné chlebové mouky
- 500 g pšeničné chlebové mouky
- 380 g bílého jogurtu Nature
- 400 ml vlažné vody
Návod na přípravu
Všechny ingredience smícháme v robotu do hladka, posypeme moukou a necháme vzejít na teplém místě pod utěrkou cca 1 hodinu. Z vykynutého těsta vytvoříme na válu dva bochánky (těsto bude lepit, takže se nebojte přidat mouku). Navlhčíme si ošatky, které pečlivě vysypeme dostatečným množstvím mouky, aby se nám bochníky nepřilepily, ty vkládáme hladkou stranou dovnitř a necháme opět cca 1 hodinu kynout. Otočíme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme solí a kmínem. Do předehřáté trouby na 250 stupňů nastříkáme rozprašovačem trochu vody a dáme péct, po 5 minutách stáhneme troubu na 180 stupňů a pečeme cca hodinu, kontrolujeme podle barvy kůry.
TIP! Poctivý chléb skladujeme ve lněné utěrce, kde by měl vydržet vláčný několik dní.
Podobné recepty

Prošívaná deka s tvarohovým Lipánkem vanilka
Ingredience (na 1 plech) Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 3 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 3 vejce 1/2 hrnku oleje 1 hrnek Jihočeského mléka Na mřížku: 2 balení tvarohového Lipánka příchuť vanilka 1 balení Jihočeského tvarohu 1 vanilkový pudink 1 lžíce Jihočeského mléka 1 lžíce cukru

Cheesecake do skleničky s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ingredience (na 4 porce) Na korpus: 140 g máslových sušenek 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 lžička skořice Krém: 2 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu broskev 200 g Jihočeského žervé 2 lžíce cukru Na dochucení: 4 broskve 1 lžíce cukru 1 lžíce citronové šťávy

Rozválený croissant s tradičním Lipánkem
Ingredience (na 2 porce) 2 croissanty 30 g medu 20 g Jihočeského másla 2 balení Tradičního Lipánka ovoce dle chuti na ozdobu máta na ozdobu

Bageta se sýrovo-bylinkovou pomazánkou, ředkvičkami a šunkou
Ingredience (na 2 porce) 2 bagety 1 balení sýru Lipánek 2 balení Jihočeského žervé 10 g pažitky 10 g petržele 100 g šunky 40 g polníčku nebo jiného salátu 40 g ředkviček

Kynuté slané buchtičky z celozrnné mouky plněné Jihočeským Lipnem
Ingredience (na 1 plech) 500 g celozrnné hladké mouky 10 g soli 10 g sušeného droždí 200 g trvanlivého Jihočeského mléka 1 balení Jihočeského Lipna 100 g šunky nejvyšší jakosti snítka rozmarýnu lžíce oleje 1 vejce

Kapsy z listového těsta s Jihočeským žervé, šunkou a špenátem
Ingredience (na 8-10 porcí) 1 balení listového těsta 60 g špenátu 50 g šunky 2 balení Jihočeského žervé 2 žloutky na potření sůl pepř

Pudinkový dezert do skleničky s Tvarohovým Lipánkem
Ingredience (na 3 porce) 4 lžíce hladké mouky 0,5 lžičky kypřicího prášku 4 lžíce cukru moučka 2 lžíce kakaa 1 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce trvanlivého Jihočeského mléka 2 balení tvarohového Lipánka 1 pudink v prášku + 0,5 l trvanlivého Jihočeského mléka jahody a borůvky na ozdobu

Chia pudink s Jihočeským tvarohem & jogurtem, maracujou a mátou
Ingredience (na 2 porce) 40 g chia semínek 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka 1 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 maracuji 6 jahod snítka máty med špetka soli
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...