Kedlubnová polévka s Jihočeským Žervé
Jihočeské žervé má čisté složení, a proto je skvělé jako ingredience v teplé kuchyni. Vyzkoušejte sami...
Ingredience
- 90 g Jihočeského žervé
- 500 g oloupaných kedluben
- 1 l vývaru
- 200 ml Jihočeské smetany 33%
- 120 g oloupané cibule
- 60 g Jihočeského másla
- 40 g hladké mouky
- ředkvičky
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- plocholistá petržel
Návod na přípravu
Kedlubny nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme Jihočeské máslo, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Poté přidáme nastrouhané kedlubny a 3 minuty je za častého míchání restujeme. Přidáme mouku a za stálého míchání minutu restujeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme lžičku soli a špetku čerstvě mletého pepře a za občasného míchání vaříme 10 minut. Přidáme muškátový oříšek, promícháme a pomalu vaříme dalších 10 minut. Přidáme Jihočeskou smetanu, promícháme, přivedeme k varu a po půl minutě stáhneme z ohně. Dle potřeby dochutíme solí. Navrch polévky dáme lžíci žervé od Madety, posypeme nakrájenou petrželí a ředkvičkou a podáváme :)
Podobné recepty

Salát s Jihočeským žervé, ředkvičkami a hráškem
Ingredience (na 4 porce) 2 balení Jihočeského žervé 1 lžíce olivového oleje 1 svazek ředkviček 100 g hrášku 2 lžíce vinného octa 1 hrst máty 1 lžička balsamica 200 g červených konzervovaných fazolí 1 okurka 2 saláty little gem 2 rajčata sůl pepř limetka

Těstovinový salát s kuřecím masem, koprem a dresingem z Jihočeského tvarohu & jogurtu
Ingredience (na 2 porce) 1 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 200 g kuřecích prsou 100 g uvařených těstovin snítka kopru olivový olej lžička hrubozrnné hořčice lžička medu citron granátové jablko sůl pepř

Velikonoční mazanec s tradičním Lipánkem
Ingredience (na 2 menší mazance) 100 g Jihočeského másla 2 žloutky 1 lžíce rumu 50 g rozinek 30 g droždí 500 g polohrubé mouky 150 ml trvanlivého Jihočeského mléka 50 g tradičního Lipánka 100 g cukru 1/3 lžičky soli 1/2 vanilkového cukru 1/2 lžičky citronové kůry

Slaný biskupský chlebíček s Jihočeským Lipnem
Ingredience (na 8 porcí) 2 hrnky polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 1 hrnek trvanlivého Jihočeského mléka 5 vajec 140 g Jihočeského Lipna 1/3 hrnku oleje 300 g rukoly 100 g slaniny 6 stroužků česneku sůl Jihočeské máslo na vytření formy

Sýrové sušenky s Jihočeským Lipnem
Tyto sýrové sušenky jednoduše musíte ochutnat. Jihočeské Lipno jim dává jemnou smetanovou chuť.

Čtverečky z listového těsta plněné sýrem Lipánek, kuřecím masem a sušenými rajčaty
Listové těsto je skvělý pomocník při přípravě občerstvení, doplnit ho ale můžete sýrem od Lipánka a kuřecím masem. Uvidíte, že návštěva bude nadmíru spokojená.

Sendvič s Jihočeským žervé, uzeným lososem, rukolou a medovým dresinkem
Máte chuť na nějakou svačinku či menší oběd? Jihočeské žervé doplní jemnou chutí uzeného lososa a s obyčejného sendviče se stane něco výjimečného.

Těstoviny se Sýrem na pánev, rajčaty a mátou
Už jste někdy zkoušeli přidat k těstovinám Sýr na pánev nebo mátu? Tato kombinace uchvátí vaše chuťové pohárky.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...