Kedlubnová polévka s Jihočeským Žervé
Jihočeské žervé má čisté složení, a proto je skvělé jako ingredience v teplé kuchyni. Vyzkoušejte sami...
Ingredience
- 90 g Jihočeského žervé
- 500 g oloupaných kedluben
- 1 l vývaru
- 200 ml Jihočeské smetany 33%
- 120 g oloupané cibule
- 60 g Jihočeského másla
- 40 g hladké mouky
- ředkvičky
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- plocholistá petržel
Návod na přípravu
Kedlubny nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme Jihočeské máslo, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Poté přidáme nastrouhané kedlubny a 3 minuty je za častého míchání restujeme. Přidáme mouku a za stálého míchání minutu restujeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme lžičku soli a špetku čerstvě mletého pepře a za občasného míchání vaříme 10 minut. Přidáme muškátový oříšek, promícháme a pomalu vaříme dalších 10 minut. Přidáme Jihočeskou smetanu, promícháme, přivedeme k varu a po půl minutě stáhneme z ohně. Dle potřeby dochutíme solí. Navrch polévky dáme lžíci žervé od Madety, posypeme nakrájenou petrželí a ředkvičkou a podáváme :)
Podobné recepty

Croissant plněný avokádem, Jihočeským cottagem a vejcem
Když chcete udělat dojem při víkednové snídani.

Pečené houby Portobello plněné slaninou, bylinkami a Romadurem
Nezvyklá kombinace, která vás ale příjemně překvapí.

Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Pomazánka z pečené mrkve se sýrem Lipno
Chcete si připravit pomazánku, která bude opravdovou lahůdkou a potěší i tu nejnáročnější návštěvu? Zvolte tento recept s Jihočeským taveným sýrem Lipno.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem
V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...