Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Pravý sýrový dort by měl opravdu obsahovat sýr, nemyslíte? Vyzkoušejte tento úžasný recept.
Ingredience
Na korpus
- 90 g Jihočeského másla
- 200 g karamelových nebo máslových sušenek
Náplň
- 3x Jihočeské Cottage bez příchuti
- 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání 33%
- 250 g Jihočeského tučného tvarohu
- 300 g bílé čokolády
- 40 g mletého máku
- 3 plátky želatiny
Návod na přípravu
Sušenky nadrtíme v sekáčku nebo v sáčku válečkem. Smícháme je s rozpuštěným máslem a rovnoměrně je namačkáme do dortové formy.
V kastrůlku zahřejeme smetanu ke šlehání, nevaříme. Do teplé smetany nalámeme bílou čokoláda a necháme ji rozpustit. Cottage a tvaroh společně zašleháme. Do směsi přilijeme smetanu s čokoládou, přidáme i mletý mák. Nakonec si podle postupu připravíme želatinu (plátky namočíme asi do 15 lžic vody, necháme 10 minut nabobtnat). Zamícháme ji do směsi, kterou nalejeme na připravený korpus. Hotový cheesecake necháme ideálně přes noc ztuhnout v lednici.
Zaujal Vás recept tak jako nás? Ve spolupráci s námi ho vytvořila Michaela Poláková, kterou můžete sledovat na IG Michaela_foodphoto
Podobné recepty
Zemlbába s Jihočeským tvarohem s jogurtem
Ingredience (2 porce) 1 balení toustového chleba 6 jablek 4 balení Jihočeského tvarohu s jogurtem 2 hrsti rozinek 3 vejce 0,5 l čerstvého Jihočeského mléka 3 lžíce moučkového cukru 1 lžíce skořice 3 žloutky ovoce na ozdobu máta na ozdobu Jihočeské máslo na vymazání formy
Koláčky s lipánkovou náplní a ovocem
Ingredience 3 hrnky hladké mouky 350 g tvarohového Lipánka 140 ml čerstvého Jihočeského mléka 100 ml oleje 30 g droždí 3 lžíce cukru 1 lžička soli kůra z jednoho citronu 1 vejce 1 lžíce vanilkové pasty ovoce na ozdobu
Sladké řezy z mlíčka Lipánek
Ingredience 20 g želatinových plátků (10 kusů) studená voda 100 g cukru 3 žloutky 8 g vanilkového cukru 350 ml sladkého mlíčka Lipánek 300 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 7 sušenek strouhaná čokoláda ovoce na ozdobu
Bublanina s Lipánkem bez laktózy a meruňkami
Ingredience 250 g Lipánka bez laktózy 280 g polohrubé mouky + na vysypání formy 1 kypřicí prášek 180 g moučkového cukru + na ozdobu 150 ml oleje + na vymazání pečicí formy 2 vejce čerstvé meruňky nebo jiné sezónní ovoce
Mléčný koláč
Ingredience 1,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 130 g hladké mouky + na posypání formy 300 g cukru 100 g solamylu 50 g Jihočeského másla + na potření formy 2 lžičky vanilkové pasty 4 vejce 2 lžíce vody 1 lžička skořice 20 g moučkového cukru 1 banán 90 g Jihočeského žervé ovoce na ozdobu
Mini vafle do krabičky
Ingredience (2 porce) 2× Jihočeské žervé 180 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku 40 g cukru 80 g rozpuštěného Jihočeského másla 60 ml mléka 2 vejce špetka soli Na dokončení: čokoláda banán jahody borůvky ořechy nanuková dřívka
Lipánkova jahodová koule
Ingredience 4× Lipánek tradiční smetanový 2× Jihočeská smetana čerstvá 90 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 8 plátků želatiny cukrářské piškoty 400 g čerstvých jahod potravinářská fólie 3 lžíce vody
Fit jahodové nanuky s Jihočeským cottagem
Ingredience 2× Jihočeský cottage 350 g jahod 1 banán 4 lžíce javorového sirupu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...