Pistáciový baskický cheesecake s Jihočeským žervé
Ingredience
- 750 g Jihočeského žervé
- 1 hrnek cukru
- ¹/₄ hrnku hladké mouky
- 1 vanilkový lusk
- 1 a ¹/₄ hrnku čerstvé Jihočeské smetany
- 5 vajec
- 150g 100% pistáciové pasty
Návod na přípravu
Troubu předehřejeme na 220 °C (nebo 200 °C horkovzduch). Do mísy od robota dáme Jihočeské žervé a začneme šlehat. V jiné míse promícháme mouku a čerstvou Jihočeskou smetanu. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj semínka. Přidáme k mouce a promícháme. Po 2 minutách šlehání Jihočeského žervé přidáme cukr a šleháme dál. Přidáme kašičku, která se vytvořila z čerstvé Jihočeské smetany a mouky, společně s pistáciovou pastou. Potom přidáme vejce a vše prošleháme. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem a těsto do ní nalijeme. Dáme péct do trouby na cca 45 minut. Nebojte se barvy – tento cheesecake má být na povrchu hodně zlatavý, uvnitř zůstane krémový a vláčný.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje

High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr

Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu

Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...