Silvestrovská pomazánka šmitec s Jihočeskou nivou
Ingredience
- 200 g Jihočeské nivy 60 %
- 100 g Jihočeského másla
- 100 g Jihočeského tučného tvarohu
- 1 čajová lžička hnědého cukru
- 2 rozmačkané stroužky česneku
- 1 malá chilli paprička
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit)
Návod na přípravu
Máslo a nivu necháme změknout při pokojové teplotě. Změklé máslo dáme do mísy, přidáme papriku, chilli, cukr, pepř a česnek. Vše rozmícháme vidličkou na hustou kaši. Nakonec přidáme tvaroh a na kousky rozmačkanou nivu. Pomazánka se hodí jako chuťovka k pivu, ale i na slavnostní příležitosti.
Podobné recepty
Kuřecí wrapy s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience: 4 tortilly 2 kuřecí prsa 2 ks Lipánka Zlaťáčka hlávkový nebo ledový salát paprika rajče Česnekový dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt bylinky 2 stroužky česneku sůl, pepř
Dipy ke grilování z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience Pikantní paprikový: 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 chilli paprička 1 lžička sušeného česneku 1 lžička sladké papriky sůl, pepř Česnekový s bylinkami: 1 Jihočeská zakysaná smetana 2 stroužky česneku hrst čerstvých bylinek 1 lžíce majonézy sůl, pepř Koprový s citronem: 1 Jihočeská zakysaná smetana hrst čerstvého kopru ½ citronu 1 lžička plnotučné hořčice sůl, pepř
Grilovaný Romadur
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření K servírování: paprika cuketa lilek sůl 2 lžíce oleje
Grilovaný Romadur ve vaničce
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření alobal K servírování: mrkev okurka paprika cherry rajčata nakládané okurky, cibulky bageta
Francouzský toast se skořicí, vanilkovou pomazánkou Lipánek, ovocným salátem a anglickým krémem
Ingredience (2 porce) 1 vanilková pomazánka Lipánek 4 plátky toastového chleba nebo 2 silnější plátky briošky 1 lžíce Jihočeského másla špetka skořici 200 ml čerstvé Jihočeské smetany 1 vejce 500 ml čerstvého Jihočeského mléka 8 žloutků 280 g cukru 1 lžíce vanilkové pasty hrst malin hrst borůvek ½ jablka šťáva z půlky citronu 1 lžička moučkového cukru
Bůček se zkaramelizovanou cibulí, Romadurem a salátem z jablek, kedlubny a celeru
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 400 g bůčku (předem nakrájeného) 4 větší cibule 1 lžička cukru 1 lžíce bílého vinného octa sůl pepř 2 lžíce oleje 2 jablka Granny Smith 2 stonky řapíkatého celeru 1 kedlubna 2 saláty little gem 3 stroužky česneku 50 g Jihočeského másla ½ lžičky celého kmínu 2 lžíce majonézy 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička hrubozrnné hořčice 1 lžíce medu
Sladký puding s trhanou bábovkou a ovocem
Ingredience (2 porce) 500 ml vanilkového mlíčka Lipánek 3 žloutky 2 lžíce kukuřičného škrobu 3 lžíce cukru 1 lžíce vanilkové pasty 4 lžíce hladké mouky ½ lžičky kypřicího prášku 3 lžíce cukru moučka 3 lžíce kakaa 1 vejce 3 lžíce oleje 3 lžíce čerstvého Jihočeského mléka 4 jahody hrst borůvek hrst máty špetka soli
Papriky Padrón plněné Jihočeským žervé s chorizem a hummusem
Ingredience (2 porce) 1 balení paprik Padrón 3 balení Jihočeského žervé 100 g choriza 1 plechovka cizrny špetka římského kmínu šťáva z jednoho citronu ½ stroužku česneku 100 ml olivového oleje + na pečení hrst pažitky 1 lžička sušeného česneku špetka růžového pepře sůl
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...