Slaný závin se šunkou a sýrem Lipánek
Jako pohoštění pro návštěvu, na Silvestrovskou párty, nebo jen tak, na svačinu. Tímto závinem se zavděčíte v podstatě kdykoli.
Ingredience
- 1 balení listového těsta
- 100 g šunky
- 100 g sýru Lipánek
- kečup
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- oregano
- 1 vejce
- kmín
Návod na přípravu
Listové těsto rozválíme na tenký plát. Potřeme kečupem, pokladem plátky česneku, cibule, šunky a sýru Lipánek. Posypeme oreganem a zavineme. Vložíme na plech, potřeme vejcem a posypeme kmínem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.
Podobné recepty

Sýrové sušenky s Jihočeským Lipnem
Tyto sýrové sušenky jednoduše musíte ochutnat. Jihočeské Lipno jim dává jemnou smetanovou chuť.

Čokoládové dortíčky s oříškem v cukru
Recept stejně jedinečný jako jeho autor. Neodolatelným cukrovím podle receptu Josefa Maršálka zabodujete.

Mandlové linecké s pikantním brusinkovým džemem
Linecké nesmí chybět na žádném vánočním stole. To mandlové od Josefa Maršálka tam určitě moc dlouho nevydrží.

Plněné rohlíčky s karamelovým kávovým krémem
Rohlíčky jsou vánoční klasikou. Od koho jiného však na ně recept vyzkoušet než od věhlasného cukráře?

Vánoční štola s Tvarohovým Lipánkem
Vánoční štola, klasika, kterou lze obměnit na tisíc způsobů. Jeden z nich vám zde ukážeme.

Vánoční větrníky z odpalovaného těsta plněné pomazánkou Lipánek
Ideální recept na dezert nejen o Vánocích. Klasického cukroví bude všude dost, zaujměte něřím, co nikdo nečeká.

Sněhové pusinky plněné Tradičním Lipánkem
Neodolatelné vánoční cukroví, po kterém se jen zapráší. Na sněhové pusinky od Lipánka se můžete spolehnout.

Vánoční sýrové krekry
Rychlé a chutné pohoštění, kterým můžete vyvážit sladké cukroví.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...