Bezlaktózový dezert
cz en de ru

Bezlaktózový dezert

Ingredience na 2 porce:

  • 2 ks zakysané Jihočeské smetany
  • 1 balení piškotů
  • kakao nebo skořice
  • čaj nebo káva
 
Postup:
 
Nejprve si uvařte čaj nebo kávu, podle toho, do čeho chcete piškoty namáčet. 
Zakysanou smetanu vyklopte do misky a smíchejte s kakaem nebo skořicí.
Připravte si malé misky, do kterých budete vrstvit piškoty a zakysanou smetanu. 
 
Jako první vyskládejte vrstvu piškotů namočených ve vychladlém čaji nebo kávě. Nenamáčejte je ale dlouho, aby se vám piškoty nerozpadly.
Poté, co je dno misky pokryté piškoty, naneste první vrstvu zakysané smetany. Následuje další vrstva namočených piškotů a pak opět vrstva smetany. Opakujte, dokud nebude miska plná. 
 
Důležité je nechat dezert minimálně 2-3 hodiny odležet v lednici, aby piškoty změkly a zakysaná smetana ztuhla. 
 
Dobrou chuť přeje vaše Madeta.