Velikonoční šneci z kynutého těsta s Tylžským sýrem a česnekem
Ingredience
Těsto:
- 240 ml vlažné vody
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky instantního droždí
- 1 lžička sušeného česneku
- 50 g rozpuštěného Jihočeského másla + 50 g Jihočeského másla na potření
- 400 g chlebové nebo hladké mouky
- 2 lžičky soli
- hrst najemno nasekané petrželky
Náplň:
- 100 g Jihočeského másla
- 7 stroužků česneku
- 100 g Tylžského sýru
Návod na přípravu
Vlažnou vodu, med a droždí promícháme, přikryjeme a necháme 5 minut odpočinout. Poté přisypeme sušený česnek, rozpuštěné Jihočeské máslo, mouku, sůl a mícháme dokud nevznikne hladké těsto. Necháme kynout pod fólií cca 2 hodiny. Po vykynutí těsto rozválíme do tvaru čtverce na tloušťku cca 3–4 mm. V misce smícháme Jihočeské máslo, nastrouhaný česnek a Tylžský sýr nakrájený na malé kostičky. Náplň natřeme na těsto a zarolujeme. Z rolády nakrájíme 4–5 cm široké šneky, které poskládáme do Jihočeským máslem vymazaného pekáčku. Necháme kynout dalších 30 minut. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Mezitím v misce smícháme rozpuštěné Jihočeské máslo s nasekanou petrželkou a po upečení šneky touto směsí potřeme.
Podobné recepty
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu
Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř
Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu
Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání
Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


