Velikonoční šneci z kynutého těsta s Tylžským sýrem a česnekem
Ingredience
Těsto:
- 240 ml vlažné vody
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky instantního droždí
- 1 lžička sušeného česneku
- 50 g rozpuštěného Jihočeského másla + 50 g Jihočeského másla na potření
- 400 g chlebové nebo hladké mouky
- 2 lžičky soli
- hrst najemno nasekané petrželky
Náplň:
- 100 g Jihočeského másla
- 7 stroužků česneku
- 100 g Tylžského sýru
Návod na přípravu
Vlažnou vodu, med a droždí promícháme, přikryjeme a necháme 5 minut odpočinout. Poté přisypeme sušený česnek, rozpuštěné Jihočeské máslo, mouku, sůl a mícháme dokud nevznikne hladké těsto. Necháme kynout pod fólií cca 2 hodiny. Po vykynutí těsto rozválíme do tvaru čtverce na tloušťku cca 3–4 mm. V misce smícháme Jihočeské máslo, nastrouhaný česnek a Tylžský sýr nakrájený na malé kostičky. Náplň natřeme na těsto a zarolujeme. Z rolády nakrájíme 4–5 cm široké šneky, které poskládáme do Jihočeským máslem vymazaného pekáčku. Necháme kynout dalších 30 minut. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Mezitím v misce smícháme rozpuštěné Jihočeské máslo s nasekanou petrželkou a po upečení šneky touto směsí potřeme.
Podobné recepty

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky

Letní ovocný koláč
Ingredience (12 porcí) Těsto: 230 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 3 vejce 140 g cukru Pomazánková vrstva: 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 1 žloutek 2 lžíce cukru Ovoce (čerstvé nebo kompotované) Drobenka: 60 g Jihočeského másla 60 g cukru 90 g hrubé mouky

Mac and cheese s Tylžským sýrem
Ingredience: 300 g těstovin typu makarony nebo kolínka 250 g Tylžského sýra 50 g Jihočeského másla 2 lžíce hladké mouky 500 ml Jihočeského mléka 1 lžíce dijonské hořčice špetka muškátového oříšku sůl, pepř Na posypání: 3 lžíce strouhanky 1 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla

Čokoládové pusinky s kakaovým krémem a ovocem
Ingredience (8 porcí) Bílkové pusinky: 3 bílky 150 g cukru krupice 1 lžíce kukuřičného škrobu 1 lžička kakaa Krém: 2× Lipánek čokoládová pomazánka 200 ml Jihočeské smetany Ovoce na ozdobení

Cuketová pizza
Ingredience (1 porce) Těsto: 300 g cukety 100 g hladké mouky 2 vejce špetka soli 1 stroužek česneku (nemusí být) Náplň: Primator sugo žampiony cherry rajčata oregáno

Plněný wrap s plátkovým sýrem Lipánek
Ingredience (1 porce) 1 velká tortilla 1 lžíce Jihočeského pomazánkového 2 plátky šunky 2 plátky sýra Lipánek listy špenátu pár koleček okurky nakrájená cherry rajčata sůl a pepř podle chuti zelenina na ozdobení (olivy, salát, okurky, papriky apod.)

Taštičky z toastového chleba plněné tradičním Lipánkem s ovocem a ovocným dipem
Ingredience (2 porce) 2 tradiční Lipánky hrst borůvek hrst malin 12 plátků toastového chleba 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy kůra z poloviny citronu 1 lžička vanilkové pasty strouhanka, mouka a vejce s čerstvým Jihočeským mlékem na obalování olej na smažení moučkový cukr na posypání čerstvá máta na ozdobu

Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mlíčkem Lipánek
Ingredience (4 porce) 150 g cukru špetka soli 3 vejce 60 g oleje 1 jahodové mlíčko Lipánek 400 g polohrubé mouky kypřicí prášek 1 lžička vanilkové pasty kůra z jednoho citronu cca 300 g jahod 1 řapík rebarbory (čerstvý nebo mražený) moučkový cukr na posypání a na rebarboru mouka a Jihočeské máslo na vymazání formy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...