Tvarohové řezy s kakaovým Lipánkem, ovesnými vločkami, čokoládou a ovocem
Ingredience
- 200 g tvarohového Lipánka
- 150 g hladké mouky
- 80 g ovesných vloček
- 30 g hořké čokolády
- 80 g třtinového cukru
- 80 g bílého cukru
- 1 lžička skořice
- 0,5 lžičky kypřicího prášku
- 3 lžíce Jihočeského mléka
- 1 lžička Jihočeského másla na vymazání formy
- 1 bílek
- 3 lžíce mražených malin
- hrst čerstvých malin a ostružin na ozdobu
Návod na přípravu
V misce smícháme ovesné vločky, kypřicí prášek, třtinový cukr, 120 g mouky, skořici, najemno nasekanou hořkou čokoládu, čerstvé Jihočeské mléko a rozpuštěné Jihočeské máslo. Formu vymažeme Jihočeským máslem, nasypeme větší část drobenky z ovesných vloček a namačkáme ji na dno formy. Necháme stranou zhruba čtvrtinu drobenky. V misce smícháme tvarohového Lipánka, bílý cukr, zbytek mouky a bílek. Tuto směs nalijeme na korpus. Navrch rozprostřeme mražené maliny, zasypeme zbylou drobenkou a pečeme v předehřáté troubě při 165 °C cca 35 minut. Upečené řezy ozdobíme čerstvými malinami a ostružinami.
Tento recept je vhodný dokonce i pro celiaky. Upravenou verzi receptu najdete zde.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...