Cordon bleu s Jihočeskou nivou 60 %
Ingredience (2 porce)
- 2 kuřecí prsa
- 4 plátky šunky
- 60 g gramů Jihočeské nivy 60 %
- 400 g grenaille brambor
- 2 lžíce čerstvé petržele
- 1 lžíce pažitky
- 50 g Jihočeského másla
- olej
- sůl
- pepř
trojobal:
- 1 vejce
- čerstvé Jihočeské mléko
- mouka
- strouhanka
Návod na přípravu
Brambory uvaříme v osolené vodě. Kuřecí prso podélně nařízněme a rozevřeme jako knihu. Naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Maso poklademe šunkou, Jihočeskou nivou 60% a opatrně přeložíme. Okraje spojíme párátkem. Obalíme v trojobale a smažíme ve větším množství oleje ze všech stran dozlatova. Servírujeme s vařenými bramborami přelitými rozpuštěným Jihočeským máslem a posypanými nasekanými bylinkami.
Podobné recepty

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo

Veselé svačinky do školy
Ingredience chléb nebo bagetka 1 tavený sýr Lipánek šunkový pažitka cherry rajčata kukuřice ředkvičky malé listy špenátu nebo bylinky

Tvarohový cheesecake bez laktózy
Ingredience (12 porcí) Na korpus: 200 g sušenek bez laktózy 70 g kokosového oleje Tvarohová náplň: 3 Jihočeské tvarohy bez laktózy 140 g cukru 3 vejce 2 žloutky kůra z poloviny bio citronu

Dětská mini pizza se sýrem Lipánek 48 %
Ingredience (2 porce) 3 mini placky na pizzu nebo malé tortilly kečup na potření sušené oregano 4 plátky plátkového sýra Lipánek plátky šunky plátkový salám olivy, rajčátka, paprika rukola a špenát na ozdobu

Buchtičky s Lipánkem Zlaťáčkem, Jihočeským žervé, šunkou a zeleninou
Ingredience (3 porce) Těsto: 300 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 3 lžičky cukru 1 lžička soli 80 g rozpuštěného Jihočeského másla 3 vejce 30 g čerstvého droždí 50 ml slunečnicového oleje + plus na pomazání formy Náplň: 1 balení sýru Lipánek Zlaťáček 1 paprika 50 g šunky 1 Jihočeské žervé hrst nakrájené pažitky sůl pepř špetka sušeného česneku

Pistáciový baskický cheesecake s Jihočeským žervé
Ingredience 750 g Jihočeského žervé 1 hrnek cukru ¹/₄ hrnku hladké mouky 1 vanilkový lusk 1 a ¹/₄ hrnku čerstvé Jihočeské smetany 5 vajec 150g 100% pistáciové pasty

Snídaňové placky z Jihočeského cottage bez laktózy
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského cottage bez laktózy 4 vejce 1 balení slaniny 4 lžíce hladké mouky špetka sušeného česneku špetka papriky sůl pepř 2 lžíce olivového oleje hrst nasekané pažitky + na ozdobu hrst cherry rajčat hrst žampionů

Chlebíčky s Romadurem, zeleninou a bylinkovou pomazánkou
Ingredience (2 porce) 1 Romadur hrst ředkviček špetka kmínu špetka majoránky špetka sušeného česneku špetka papriky špetka sušené cibule 2 balení Jihočeského žervé hrst nakrájené pažitky a petrželky salát little gem 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy sůl pepř bageta
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...