Koláč z filo těsta s krémem ze sladké pomazánky Lipánek a omáčkou z jahod
Ingredience
- 200 g filo těsta
- 30 g Jihočeského másla
- 300 g čerstvé Jihočeské smetany
- 1 lžíce vanilkové pasty
- 2 balení sladké pomazánky Lipánek
- 1 lžička citronové šťávy
- 150 g mražených jahod
- 50 g čerstvých jahod + na ozdobení
- pár lístků čerstvé bazalky + na ozdobení
- 1 lžička solamylu
- 1 lžička citronové kůry
- 20 g moučkového cukru
- 3 lžíce vody
Návod na přípravu
Filo těsto potřeme rozpuštěným Jihočeským máslem a upečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 10 min. Studenou čerstvou Jihočeskou smetanu vyšleháme společně se sladkou pomazánkou Lipánek, moučkovým cukrem, citronovou šťávou a vanilkovou pastou. V hrnci přivedeme k varu mražené jahody, na kostičky nakrájené čerstvé jahody, citronovou kůru, najemno nakrájenou bazalku, vodu a solamyl. Hotové těsto rozdrobíme, potřeme krémem, zalijeme jahodovou omáčkou a ozdobíme jahodami a bazalkou.
Podobné recepty
Špízové tousty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (1 porce) 4 toastové chleby Jihočeské Lipno šunka sýr 4 cherry rajčata Na doplnění: ovoce zelenina
Malinová zmrzlina s tvarohovým Lipánkem
Ingredience (8 porcí) 4 Lipánky tvarohové 1 Jihočeská čerstvá smetana 350 g malin (čerstvých nebo mražených) 90 g cukru K podávání zmrzlinové kornoutky
Rýže ze sladkého mlíčka Lipánek s krémem z Jihočeské zakysané smetany a Jihočeského tvarohu
Ingredience (2 porce) 150 g rýže 500 ml sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 3 lžičky moučkového cukru 200 g tučného Jihočeského tvarohu 100 g Jihočeské tradiční zakysané smetany 18% šťáva z půlky citronu hrst drcených sušenek 4 jahody 4 ostružiny hrst máty hrst mini marshmallow
Mražený dezert s tradičním Lipánkem a lesním ovocem
Ingredience (5 porcí) 500 g tradičního Lipánka 300 g mraženého lesního ovoce 2 lžíce medu máta čerstvé ovoce
Kuřecí wrapy s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience: 4 tortilly 2 kuřecí prsa 2 ks Lipánka Zlaťáčka hlávkový nebo ledový salát paprika rajče Česnekový dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt bylinky 2 stroužky česneku sůl, pepř
Jahodové kynuté knedlíky s vanilkovou omáčkou
Ingredience 500 g polohrubé mouky ½ čerstvého droždí 250 ml Jihočeského mléka 25 g cukru 1 vejce špetka soli čerstvé nebo mražené jahody Vanilková omáčka: 1 ks Lipánek vanilková pomazánka 100 ml Jihočeské smetany Na dokončení: rozpuštěné Jihočeské máslo moučkový cukr
Grilovaný Romadur
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření K servírování: paprika cuketa lilek sůl 2 lžíce oleje
Grilovaný Romadur ve vaničce
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření alobal K servírování: mrkev okurka paprika cherry rajčata nakládané okurky, cibulky bageta
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...