Borůvkový dort s Tvarohem & jogurtem
Lehký dortík vhodný nejen na léto, který vám dodá energii, ale budete se po něm cítit plní tak akorát :)
Ingredience
Celozrnný korpus:
3 vejce
70 g celozrnné hladké mouky
40 g stévie nebo třtinového cukru
3 lžíce kokosového oleje
1 lžička citronu
špetka soli
450 g Tvarohu s jogurtem od Madety
200 g ricoty
1 dortová želatina
1 odměrka proteinu nebo stévie
citronová šťáva
500 g borůvek
1 balení bílé čokolády
Návod na přípravu
Z pečı́cı́ho papı́ru si vystřihneme kolečko ve velikosti dortové formy a dáme na dno formy. Oddělı́me žloutky od bı́lků a z bı́lků a špetky soli vyšleháme snı́h. Poté vyšleháme do pěny žloutky s cukrem a postupně přidáváme kokosový olej a veškerou mouku. Po zapracovánı́ mouky pomalu vmı́cháme vyšlehaný snı́h. Hotové těsto vlijeme do formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 15 minut. Mezitı́m rozmixujeme borůvky dohladka. Všechny ingredience na krém smı́cháme dohromady, přidáme borůvky a dortovou želatinu připravenou dle návodu. Na vychladlý korpus naneseme krém. Bı́lou čokoládu rozpustı́me ve vodnı́ láznı́ a dort jı́m potřeme. Dáme ztuhnout do lednice a máme hotovo :)
Podobné recepty

OVOCNÝ POHÁR SE SLANÝM KARAMELEM, MALINOVÝM KRÉMEM, POPCORNEM A JIHOČESKÝM ŽERVÉ
Slaný karamel je teď v kurzu. A má to svůj důvod! Zkuste i vy originální dezert s tímto sladko-slaným zázrakem:-)

Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Víte, co znamená v překladu náev dezertu cheesecake? Věříme, že ano, jedná se o sýrový dort. Díky Jihočeskému cottage tak dostojí nejen svému jménu, získá ale i lahodnou a smetanovou chuť.

Croissant plněný avokádem, Jihočeským cottagem a vejcem
Když chcete udělat dojem při víkednové snídani.

Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, borůvkami a skořicovou sušenkou
Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, to zní jako skvělá kombinace. Vyzkoušejte knedlíky se sušenkou jako skvělou obměnu klasického strouhaného tvarohu.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Sladké toasty plněné marmeládou, malinovou omáčkou a Tradičním Lipánkem
Toasty jsou skvělou snídaňovou či svačinovou volbou. Jejich sladkou variantu můžete oživit Tradičním Lipánkem, který zjemní sladkost marmelády a doplní vaše ráno o bílkoviny.

Jablkový dezert ve skleničce s datlemi a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ať už přijde nečekané návštěva, děti honí mlsná nebo potřebujete spotřebovat jablka, tento dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem jistě oceníte.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem
V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...