Borůvkový dort s Tvarohem & jogurtem
Lehký dortík vhodný nejen na léto, který vám dodá energii, ale budete se po něm cítit plní tak akorát :)
Ingredience
Celozrnný korpus:
3 vejce
70 g celozrnné hladké mouky
40 g stévie nebo třtinového cukru
3 lžíce kokosového oleje
1 lžička citronu
špetka soli
450 g Tvarohu s jogurtem od Madety
200 g ricoty
1 dortová želatina
1 odměrka proteinu nebo stévie
citronová šťáva
500 g borůvek
1 balení bílé čokolády
Návod na přípravu
Z pečı́cı́ho papı́ru si vystřihneme kolečko ve velikosti dortové formy a dáme na dno formy. Oddělı́me žloutky od bı́lků a z bı́lků a špetky soli vyšleháme snı́h. Poté vyšleháme do pěny žloutky s cukrem a postupně přidáváme kokosový olej a veškerou mouku. Po zapracovánı́ mouky pomalu vmı́cháme vyšlehaný snı́h. Hotové těsto vlijeme do formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 15 minut. Mezitı́m rozmixujeme borůvky dohladka. Všechny ingredience na krém smı́cháme dohromady, přidáme borůvky a dortovou želatinu připravenou dle návodu. Na vychladlý korpus naneseme krém. Bı́lou čokoládu rozpustı́me ve vodnı́ láznı́ a dort jı́m potřeme. Dáme ztuhnout do lednice a máme hotovo :)
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...