Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na přírodu
Madeta.cz

Bublanina z Jihočeského podmáslí

Vyzkoušejte skvělý ovocný dezert, vhodný nejen do letních veder.

Ingredience

  • 200g hladké mouky
  • 125g cukru krystal
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 vejce
  • 75ml oleje
  • 0,25l Jihočeského podmáslí
  • ovoce dle chuti
  • drobenka

Návod na přípravu

Nejprve v míse smícháme hladkou mouku, cukr krystal, prášek do pečiva a lžičku jedlé sody. Odstavíme stranou. V další míse vyšleháme vajíčko s olejem a Jihočeským podmáslím. Obě hmoty smícháme dohromady a vlijeme do vymazaného, nebo pečicím papírem vyloženého plechu. Nahoru poklademe ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme na 160 °C, 45 minut.

Na přehled receptů...
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na přírodu
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen