Cibulové kroužky s Madelandem
Jen tak na mlsání i pro jakoukoli slavnostní příležitost poslouží naše cibulové kroužky s Madelandem, sýrem mandlové chuti.
Ingredience
- 2 větší bílé cibule
- 50 g Madelandu
- 50 g slaniny
- jarní cibulka
- 4 lžíce majonézy
- 2 Jihočeské zakysané smetany
- šťáva z menší půlky citronu
- wasabi pasta
- hladká mouka, strouhanka a vajíčka na obalování
- olej na smažení
- sůl
- kari koření
Návod na přípravu
Nejprve nakrájejte cibuli na širší kolečka. Madeland na proužky, které budou šířkou odpovídat šířce cibulových kroužků, a stejně tak slaninu. Cibuli rozdělte na kroužky a mezi ně vrstvěte střídavě Madeland a slaninu. Cibulové kroužky obalte dvakrát v trojobalu a nechte chvíli odležet. Mezitím si připravte dipy.
Kari dip
K nadrobno pokrájené jarní cibulce přidejte dvě lžíce majonézy, tři špetky kari koření a celou zakysanou smetanu. Pečlivě promíchejte a nechte odležet.
Wasabi dip
Smíchejte dvě lžíce majonézy, sůl, citronovou šťávu, dvě lžičky wasabi pasty a tři lžíce zakysané smetany. Opět pečlivě promíchejte metličkou a také nechte odležet.
Cibulové kroužky smažte dozlatova a podávejte s vychlazenými dipy.
Podobné recepty
Cordon bleu s Jihočeskou nivou 60 %
Ingredience (2 porce) 2 kuřecí prsa 4 plátky šunky 60 g gramů Jihočeské nivy 60 % 400 g grenaille brambor 2 lžíce čerstvé petržele 1 lžíce pažitky 50 g Jihočeského másla olej sůl pepř trojobal: 1 vejce čerstvé Jihočeské mléko mouka strouhanka
Koláč z filo těsta s krémem ze sladké pomazánky Lipánek a omáčkou z jahod
Ingredience 200 g filo těsta 30 g Jihočeského másla 300 g čerstvé Jihočeské smetany 1 lžíce vanilkové pasty 2 balení sladké pomazánky Lipánek 1 lžička citronové šťávy 150 g mražených jahod 50 g čerstvých jahod + na ozdobení pár lístků čerstvé bazalky + na ozdobení 1 lžička solamylu 1 lžička citronové kůry 20 g moučkového cukru 3 lžíce vody
Snídaňové tartaletky se sýrem Lipánek, vejcem, slaninou a zeleninou
Ingredience 5 listů filo těsta 1 balení sýru Lipánek ½ zelené papriky ½ žluté papriky 6–8 cherry rajčat 4 plátky slaniny 5 vajec hrst pažitky sůl pepř 1 lžíce olivového oleje
Zapečené sýrové batáty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (4 porce) 4 menší batáty 70 g Jihočeské Lipno extra smetanové 50 g slaniny 70 g sušených rajčat 2 stroužky česneku 50 g špenátu 50 ml Jihočeské smetany ½ lžičky uzené papriky sůl, pepř
Domácí čerstvý sýr
Ingredience (4 porce) 1 Jihočeská smetana 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 Jihočeský Nature bílý jogurt špetka soli
Karamelový krém z čerstvého Jihočeského mléka a smetany
Ingredience (na 2 porce) Karamel: 200 g cukru 40 ml vody Dokončení: 40 g cukru 3 žloutky 1 vejce 10 g vanilkové pasty 200 g čerstvého Jihočeského plnotučného mléka 100 g Jihočeské smetany + 150 g na ozdobu
Makarony se sýrem – Blaťácké zlato
Ingredience: 300 g těstovin (makarony nebo kolínka) 2× Blaťácké zlato 350 ml Jihočeského mléka 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce Jihočeského másla muškátový oříšek sůl, pepř 2 lžíce strouhanky
Silvestrovská pomazánka šmitec s Jihočeskou nivou
Ingredience 200 g Jihočeské nivy 60 % 100 g Jihočeského másla 100 g Jihočeského tučného tvarohu 1 čajová lžička hnědého cukru 2 rozmačkané stroužky česneku 1 malá chilli paprička 1/2 čajové lžičky pepře 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit)
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...