Cibulové kroužky s Madelandem
Jen tak na mlsání i pro jakoukoli slavnostní příležitost poslouží naše cibulové kroužky s Madelandem, sýrem mandlové chuti.
Ingredience
- 2 větší bílé cibule
- 50 g Madelandu
- 50 g slaniny
- jarní cibulka
- 4 lžíce majonézy
- 2 Jihočeské zakysané smetany
- šťáva z menší půlky citronu
- wasabi pasta
- hladká mouka, strouhanka a vajíčka na obalování
- olej na smažení
- sůl
- kari koření
Návod na přípravu
Nejprve nakrájejte cibuli na širší kolečka. Madeland na proužky, které budou šířkou odpovídat šířce cibulových kroužků, a stejně tak slaninu. Cibuli rozdělte na kroužky a mezi ně vrstvěte střídavě Madeland a slaninu. Cibulové kroužky obalte dvakrát v trojobalu a nechte chvíli odležet. Mezitím si připravte dipy.
Kari dip
K nadrobno pokrájené jarní cibulce přidejte dvě lžíce majonézy, tři špetky kari koření a celou zakysanou smetanu. Pečlivě promíchejte a nechte odležet.
Wasabi dip
Smíchejte dvě lžíce majonézy, sůl, citronovou šťávu, dvě lžičky wasabi pasty a tři lžíce zakysané smetany. Opět pečlivě promíchejte metličkou a také nechte odležet.
Cibulové kroužky smažte dozlatova a podávejte s vychlazenými dipy.
Podobné recepty
Špízové tousty s Jihočeským Lipnem
Ingredience (1 porce) 4 toastové chleby Jihočeské Lipno šunka sýr 4 cherry rajčata Na doplnění: ovoce zelenina
Sýrové muffiny
Ingredience (10 porcí) 250 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 150 g Jihočeského bílého jogurtu Nature 100 g Jihočeského mléka 2 vejce 2 lžíce olivového oleje 1 balení sýru Lipánek 100 g slaniny 6 g soli čerstvé oblíbené bylinky
Bruschetta se steakem, Jihočeskou nivou Caesar a marmeládou s cibulí a rajčaty
Ingredience (2 porce) 1 balení Jihočeské nivy Caesar 1 chiabatta (bageta) 200 g hovězího steaku (flank nebo veverka) 4 větší cibule olivový olej 1 lžíce balsamica 1 lžička třtinového cukru 10 cherry rajčat sůl pepř 2 stroužky česneku 50 g Jihočeského másla větvička tymiánu hrst pažitky
Syrečkový tatarák s dresinkem z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience (2 porce) 2 balení Jihočeského syrečku 1 chilli paprička ½ červené cibule 2 lžíce piva 3 lžíce nasekané pažitky 2 lžíce Jihočeské tradiční zakysané smetany 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička worchesteru ředkvičky ½ lžičky sladké papriky sůl pepř ½ lžičky kmínu česnek chléb olej
Kuřecí wrapy s Lipánkem Zlaťáčkem
Ingredience: 4 tortilly 2 kuřecí prsa 2 ks Lipánka Zlaťáčka hlávkový nebo ledový salát paprika rajče Česnekový dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt bylinky 2 stroužky česneku sůl, pepř
Dipy ke grilování z Jihočeské zakysané smetany
Ingredience Pikantní paprikový: 1 Jihočeská zakysaná smetana 1 chilli paprička 1 lžička sušeného česneku 1 lžička sladké papriky sůl, pepř Česnekový s bylinkami: 1 Jihočeská zakysaná smetana 2 stroužky česneku hrst čerstvých bylinek 1 lžíce majonézy sůl, pepř Koprový s citronem: 1 Jihočeská zakysaná smetana hrst čerstvého kopru ½ citronu 1 lžička plnotučné hořčice sůl, pepř
Grilovaný Romadur
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření K servírování: paprika cuketa lilek sůl 2 lžíce oleje
Grilovaný Romadur ve vaničce
Ingredience (2 porce) 2 Romadury 2 lžíce oleje 1 lžička grilovacího koření alobal K servírování: mrkev okurka paprika cherry rajčata nakládané okurky, cibulky bageta
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...