Cibulové kroužky s Madelandem
Jen tak na mlsání i pro jakoukoli slavnostní příležitost poslouží naše cibulové kroužky s Madelandem, sýrem mandlové chuti.
Ingredience
- 2 větší bílé cibule
- 50 g Madelandu
- 50 g slaniny
- jarní cibulka
- 4 lžíce majonézy
- 2 Jihočeské zakysané smetany
- šťáva z menší půlky citronu
- wasabi pasta
- hladká mouka, strouhanka a vajíčka na obalování
- olej na smažení
- sůl
- kari koření
Návod na přípravu
Nejprve nakrájejte cibuli na širší kolečka. Madeland na proužky, které budou šířkou odpovídat šířce cibulových kroužků, a stejně tak slaninu. Cibuli rozdělte na kroužky a mezi ně vrstvěte střídavě Madeland a slaninu. Cibulové kroužky obalte dvakrát v trojobalu a nechte chvíli odležet. Mezitím si připravte dipy.
Kari dip
K nadrobno pokrájené jarní cibulce přidejte dvě lžíce majonézy, tři špetky kari koření a celou zakysanou smetanu. Pečlivě promíchejte a nechte odležet.
Wasabi dip
Smíchejte dvě lžíce majonézy, sůl, citronovou šťávu, dvě lžičky wasabi pasty a tři lžíce zakysané smetany. Opět pečlivě promíchejte metličkou a také nechte odležet.
Cibulové kroužky smažte dozlatova a podávejte s vychlazenými dipy.
Podobné recepty

Vánoční citrusový koláček s tvarohovým Lipánkem
Ingredience (12 porcí) 5 citrusových plodů dle výběru (pomeranč, grapefruit, citron) 0,5 hrnku cukru 4 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla Na těsto: 1,5 hrnku hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 0,5 lžičky soli 0,5 hrnku cukru krystal 1/4 hrnku hnědého cukru 1,5 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu kůra z jednoho pomeranče 2 vejce 1 lžíce vanilkového extraktu 0,5 balení tvarohového Lipánka + 1,5 balení tvarohového Lipánka na ozdobu 3/4 hrnku čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 250 g Jihočeského másla

Silvestrovská pomazánka šmitec s Jihočeskou nivou
Ingredience 200 g Jihočeské nivy 60 % 100 g Jihočeského másla 100 g Jihočeského tučného tvarohu 1 čajová lžička hnědého cukru 2 rozmačkané stroužky česneku 1 malá chilli paprička 1/2 čajové lžičky pepře 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit)

Pomazánka se sýrem Lipno a sušenými rajčaty
Ingredience na 4 porce 1 balení sýru Jihočeské Lipno extra smetanové 140 g 50 g piniových oříšků 6 celých sušených rajčat + 4 na ozdobení sůl pepř 2 stroužky česneku hrst čerstvé bazalky 1 lžička olivového oleje 1 větší bageta

Bombardino s Jihočeskou čerstvou smetanou
Ingredience 320 ml vaječného koňaku 160 ml čerstvého Jihočeského mléka 160 ml brandy nebo whiskey 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání skořice na posypání

Sladký dýňový chlebík s rozinkami a tvarohovým Lipánkem
Ingredience 190 g hladké mouky 1/2 lžičky jedlé sody 12 g kypřicího prášku do pečiva 150 g cukru krupice 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku 1/2 lžičky perníkového koření 1/2 lžičky soli 30 g rozinek 2 vejce 300 g dýně hokaido 150 g Jihočeského másla 1 balení tvarohového Lipánka

Zapečená dýně na mexický způsob s Jihočeským žervé
Ingredience (na 2 porce) 400 g dýně hokaido 100 g cherry rajčat 100 g konzervovaných červených fazolí 50 g sterilované kukuřice BBQ omáčka nebo kečup 1 balení Jihočeského žervé sůl pepř citron římský kmín snítka koriandru jarní cibulka nachos

Wrap se sýrem Lipánek, pečenou panenkou a sušenými rajčaty
Ingredience (na 2 porce) 2 celozrnné tortilly 1 balení sýru Lipánek 200 g vepřové panenky 1 salát little gem 1 malá sklenička krájených sušených rajčat 1 sterilovaná kukuřice 2 lžíce majonézy sůl pepř olej

Smažené rolky se sýrem Lipánek
Ingredience (na 2 porce) 100 g sýru Lipánek 100 g šunky strouhanka 2 vejce 250 ml trvanlivého Jihočeského mléka 200 g hladké mouky olej na smažení olivový olej šťáva z půlky citronu sůl 1 lžička medu mix salátů majonéza kečup
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...