Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Domácí vdolky s Jihočeskou Lahůdkou

1 hodina

náročnost:

přehled receptů

Vdolečky jako od babičky. Takové jsou ty naše s Jihočeskou Lahůdkou.

Domácí vdolky s Jihočeskou Lahůdkou

Ingredience

  • 260 g Jihočeská lahůdka
  • 180 ml plnotučného mléka
  • 30 g třtinového cukru
  • 15 g droždí
  • 100 g Jihočeského másla od Madety
  • 1 vejce + 2 žloutky
  • 20 g vanilkového cukru
  • špetka soli
  • 400 g hladké mouky + na posypání
  • olej
  • kůra z citronu
  • moučkový cukr
  • čerstvé ovoce (maliny, jahody…)
  • kostička čokolády
  • máta
     

Návod na přípravu

Jako první si připravíme kvásek. Do 100 ml nahřátého mléka (ne horkého) rozdrobíme droždí a přidáme 1 lžičku cukru. V teple necháme vzejít kvásek. Mezitím si metličkou vyšleháme do pěny změklé máslo se zbývajícím třtinovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky, vejce, kůru z citronu, špetku soli, zbývající vlažné mléko a kvásek. Vše prošleháme. Mouku prosejeme a postupně přidáváme do těsta, dokud se nezačne odlepovat od stran. Hladké těsto přendáme do mísy, zlehka posypeme moukou a necháme v teple přikryté utěrkou kynout alespoň 40 minut. Poté těsto propracujeme rukama a na pomoučeném vále vyválíme na plát silný cca 1 cm. Skleničkou vykrajujeme kolečka, do kterých uděláme prstem důlek. V hlubším hrnci rozehřejeme olej, v něm smažíme ponořené vdolky při snížené teplotě z každé strany asi 1-2 minuty. Usmažené vdolky přendáme na papírovou utěrku a necháme vystydnout. Ovoce a mátu opláchneme. Vdolky ozdobíme Jihočeskou lahůdkou, ovocem, mátou a kouskem čokolády. Na závěr posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat :)

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk