Jahodový koláč z Jihočeského jogurtu Nature
Ingredience
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 3/4 lžičky kypřicího prášku
- 0,5 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 120 g povoleného Jihočeského másla + na vymazání formy
- 1 hrnek cukru
- 2 vejce
- 1/3 hrnku bílého Jihočeského jogurtu Nature
- 1/3 hrnku čerstvého Jihočeského mléka
- 10 jahod + na ozdobu
- 100 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
- 20 g moučkového cukru
Návod na přípravu
V misce smícháme mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl. Ve větší misce rozšleháme Jihočeské máslo s cukrem, přidáme vejce, a nakonec vmícháme Jihočeský jogurt Nature a čerstvé Jihočeské mléko. Obě směsi promícháme spolu s na kostky pokrájenými jahodami. Plech vymažeme Jihočeským máslem a vylijeme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 35 minut. Čerstvou Jihočeskou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem, nakrájíme zbytek jahod a hotový koláč ozdobíme.
Podobné recepty

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Tvarohový cheesecake bez laktózy
Ingredience (12 porcí) Na korpus: 200 g sušenek bez laktózy 70 g kokosového oleje Tvarohová náplň: 3 Jihočeské tvarohy bez laktózy 140 g cukru 3 vejce 2 žloutky kůra z poloviny bio citronu

Ovocné řezy s Lipánkem bez laktózy
Ingredience (3 porce) 3 Lipánky bez laktózy 1 želatinový ztužovač pro přípravu za studena 2 lžičky moučkového cukru 1 balení dlouhých piškotů 300 ml kávy bez kofeinu mix ovoce (jahody, maliny, borůvky) + na ozdobu 2 lžíce kakaa 1 lžíce vanilkové pasty

Pistáciový baskický cheesecake s Jihočeským žervé
Ingredience 750 g Jihočeského žervé 1 hrnek cukru ¹/₄ hrnku hladké mouky 1 vanilkový lusk 1 a ¹/₄ hrnku čerstvé Jihočeské smetany 5 vajec 150g 100% pistáciové pasty

Letní ovocný koláč
Ingredience (12 porcí) Těsto: 230 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 3 vejce 140 g cukru Pomazánková vrstva: 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 1 žloutek 2 lžíce cukru Ovoce (čerstvé nebo kompotované) Drobenka: 60 g Jihočeského másla 60 g cukru 90 g hrubé mouky

Čokoládové pusinky s kakaovým krémem a ovocem
Ingredience (8 porcí) Bílkové pusinky: 3 bílky 150 g cukru krupice 1 lžíce kukuřičného škrobu 1 lžička kakaa Krém: 2× Lipánek čokoládová pomazánka 200 ml Jihočeské smetany Ovoce na ozdobení

Taštičky z toastového chleba plněné tradičním Lipánkem s ovocem a ovocným dipem
Ingredience (2 porce) 2 tradiční Lipánky hrst borůvek hrst malin 12 plátků toastového chleba 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy kůra z poloviny citronu 1 lžička vanilkové pasty strouhanka, mouka a vejce s čerstvým Jihočeským mlékem na obalování olej na smažení moučkový cukr na posypání čerstvá máta na ozdobu

Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mlíčkem Lipánek
Ingredience (4 porce) 150 g cukru špetka soli 3 vejce 60 g oleje 1 jahodové mlíčko Lipánek 400 g polohrubé mouky kypřicí prášek 1 lžička vanilkové pasty kůra z jednoho citronu cca 300 g jahod 1 řapík rebarbory (čerstvý nebo mražený) moučkový cukr na posypání a na rebarboru mouka a Jihočeské máslo na vymazání formy
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...