myslíme na příroduNIVA
Madeta.cz

Jahodový koláč z Jihočeského jogurtu Nature

50 minut

náročnost:

přehled receptů

Jahodový koláč z Jihočeského jogurtu Nature

Ingredience

  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 3/4 lžičky kypřicího prášku
  • 0,5 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 120 g povoleného Jihočeského másla + na vymazání formy
  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1/3 hrnku bílého Jihočeského jogurtu Nature
  • 1/3 hrnku čerstvého Jihočeského mléka
  • 10 jahod + na ozdobu
  • 100 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
  • 20 g moučkového cukru
     

Návod na přípravu

V misce smícháme mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl. Ve větší misce rozšleháme Jihočeské máslo s cukrem, přidáme vejce, a nakonec vmícháme Jihočeský jogurt Nature a čerstvé Jihočeské mléko. Obě směsi promícháme spolu s na kostky pokrájenými jahodami. Plech vymažeme Jihočeským máslem a vylijeme těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 35 minut. Čerstvou Jihočeskou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem, nakrájíme zbytek jahod a hotový koláč ozdobíme.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduNIVA

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk