Krémová dýňová polévka s chilli a Jihočeskou zakysanou smetanou
I když milujeme vývary, občas je chuť na něco odlišného. V této chvíli sáhněte po naší dýňové polévce.
Ingredience
- 1 kg dýně hokaido
- 2 ks cibule
- 100 ml Jihočeské smetany ke šlehání
- 4 lžíce olivového oleje
- 700 ml zeleninového vývaru
- 180 g Jihočeské zakysané smetany
- čerstvé chilli
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- sůl
- pepř
- hrst dýňových semínek
Návod na přípravu
Cibuli nakrájíme nadrobno, dýni na kostičky, chilli na kolečka a zázvor nastrouháme najemno. V hrnci rozehřejeme olivový olej, ve kterém opečeme cibuli dozlatova. Poté přidáme dýni, zázvor a chilli. Opékáme cca 10 minut. Zalijeme vývarem a vaříme dalších 15 minut. Rozmixujeme ručním mixérem a přilijeme Jihočeskou smetanu ke šlehání. Dochutíme solí a pepřem a ještě chvíli povaříme. Podáváme zakápnuté olivovým olejem s Jihočeskou zakysanou smetanou a dýňovými semínky.
Podobné recepty

Croissant plněný avokádem, Jihočeským cottagem a vejcem
Když chcete udělat dojem při víkednové snídani.

Pomazánka z pečené mrkve se sýrem Lipno
Chcete si připravit pomazánku, která bude opravdovou lahůdkou a potěší i tu nejnáročnější návštěvu? Zvolte tento recept s Jihočeským taveným sýrem Lipno.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.

Plněná velikonoční vejce s Jihočeským žervé
Velikoční vajíčka lze připravit na mnoho způsobů. Tato naše od Madety jsou ale příliš dobrá, aby čekala na koledníky, pusťte se do nich sami.

Salát s kuřecím masem, dijonskou hořčicí a Jihočeským cottagem
Recept nejen na lehkou večeři, který si vychutnáte. Jihočeský cottage je ten pravý pomocník v kuchyni.

Špagety se sýrem Jihočeský cottage, slaninou, žampiony a pórkem
Špagety se dají kombinovat snad na tisíc způsobů. Tento recept jistě zůstane mezi těmi pravidelně používanými.

Bulgur s červenou řepou, ořechy, rozmarýnem a Sýrem na pánev
Bulgur je čím dál používanější přílohou. S červenou řepou a rozmarýnem získá jedinečnou chuť. Sýr na pánev celému jídlu dodá třešničku.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...