Quiche
Ingredience (4 porce)
- 240 g hladké mouky
- 100 g Jihočeského másla
- 3 lžíce studené vody
- 1 žloutek
- sůl
Náplň
- 2× Primator
- 4 vejce
- 150 ml Jihočeské smetany
- 150 g Jihočeské zakysané smetany
- ¼ cukety
- 3 cherry rajčata
- 1 jarní cibulka
- 3 ředkvičky
- citronová kůra
- muškátový oříšek
- sůl, pepř
- hrst čerstvého nebo mraženého hrášku
- rukola na dokončení
Návod na přípravu
Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme špetku soli a na kousky nakrájené studené máslo. Rukama vypracujeme drobenku. Přidáme žloutek a studenou vodu a rychle vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odpočinout v lednici.
Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučněné ploše a přeneseme ho do kulaté formy. Těsto vmačkáme i na okraje formy. Dno propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
V míse rozšleháme vejce, smetanu a zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového oříšku, nastrouhanou citronovou kůrou. Primator nakrájíme na kostičky a vmícháme do náplně.
Směs nalijeme na předpečený korpus. Cuketu, jarní cibulku, cherry rajčata a ředkvičky nakrájíme na kousky. Zeleninu položíme na náplň.
Druhý Primator nakrájíme na kostičky a rovnoměrně posypeme povrch quiche. Přidáme hrášek a dáme péct do trouby na 180 °C po dobu 30–35 minut, dokud není povrch zlatavý a náplň ztuhlá.
Hotový quiche necháme mírně vychladnout a ozdobíme rukolou.
Podobné recepty

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky

Letní ovocný koláč
Ingredience (12 porcí) Těsto: 230 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 3 vejce 140 g cukru Pomazánková vrstva: 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 1 žloutek 2 lžíce cukru Ovoce (čerstvé nebo kompotované) Drobenka: 60 g Jihočeského másla 60 g cukru 90 g hrubé mouky

Čokoládové pusinky s kakaovým krémem a ovocem
Ingredience (8 porcí) Bílkové pusinky: 3 bílky 150 g cukru krupice 1 lžíce kukuřičného škrobu 1 lžička kakaa Krém: 2× Lipánek čokoládová pomazánka 200 ml Jihočeské smetany Ovoce na ozdobení

Cuketová pizza
Ingredience (1 porce) Těsto: 300 g cukety 100 g hladké mouky 2 vejce špetka soli 1 stroužek česneku (nemusí být) Náplň: Primator sugo žampiony cherry rajčata oregáno

Plněný wrap s plátkovým sýrem Lipánek
Ingredience (1 porce) 1 velká tortilla 1 lžíce Jihočeského pomazánkového 2 plátky šunky 2 plátky sýra Lipánek listy špenátu pár koleček okurky nakrájená cherry rajčata sůl a pepř podle chuti zelenina na ozdobení (olivy, salát, okurky, papriky apod.)

Taštičky z toastového chleba plněné tradičním Lipánkem s ovocem a ovocným dipem
Ingredience (2 porce) 2 tradiční Lipánky hrst borůvek hrst malin 12 plátků toastového chleba 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy kůra z poloviny citronu 1 lžička vanilkové pasty strouhanka, mouka a vejce s čerstvým Jihočeským mlékem na obalování olej na smažení moučkový cukr na posypání čerstvá máta na ozdobu

Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mlíčkem Lipánek
Ingredience (4 porce) 150 g cukru špetka soli 3 vejce 60 g oleje 1 jahodové mlíčko Lipánek 400 g polohrubé mouky kypřicí prášek 1 lžička vanilkové pasty kůra z jednoho citronu cca 300 g jahod 1 řapík rebarbory (čerstvý nebo mražený) moučkový cukr na posypání a na rebarboru mouka a Jihočeské máslo na vymazání formy

Grilovaný salát little gem s hrozny, Jihočeskou nivou a lískovými ořechy
Ingredience (2 porce) 2 menší saláty little gem 100 g Jihočeské nivy 60% 50 g lískových ořechů hrst červených hroznů ½ kyselého jablka (např. granny smith) 3 lžíce olivového oleje 1 lžička medu 1 lžička hořčice šťáva z ½ citronu sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...