Polévka z pečených rajčat s chipsy z Madelandu
Ingredience (3 porce):
- 500 g cherry rajčat
- 5 lžic olivového oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- hrst bazalky
- 70 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání
- 300 ml vývaru
- 50 g sýru Madeland
Návod na přípravu
Troubu předehřejeme na 200 °C. Rajčata omyjeme, rozložíme je na plech, zakápneme třemi lžícemi olivového oleje, osolíme, opepříme a vložíme do trouby. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na klínky, česnek také oloupeme. Asi po 10 minutách pečení rajčat přidáme na plech cibuli s česnekem a pokračujeme v pečení dalších 20 minut, dokud zelenina nezačne hnědnout a krásně nezměkne. Během toho si připravíme chipsy ze sýru Madeland – plátkový sýr nakrájíme na menší kousky a rozložíme je na plech s pečicím papírem. Přidáme do trouby k rajčatům a pečeme asi 5–7 minut, dokud se sýr nerozteče a nezačne zlátnout. Necháme vychladnout a ztuhnout. Upečenou zeleninu vyndáme z trouby, a vše přemístíme do mixéru. Zalijeme vývarem, čerstvou Jihočeskou smetanou, přidáme bazalku a uzenou papriku. Ochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme s chipsy z Madelandu a můžeme ozdobit lístky bazalky nebo zakápnout trochou olivového oleje.
Podobné recepty
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje
High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr
Salát s vejcem plněným směsí ze žloutků, taveného sýru Lipánek a hořčice
Ingredience (2 porce) 2 hlávky salátu little gem 1 menší hlávka radicchia hrst zeleného hrášku 10 cherry rajčat 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžička citronové šťávy 4 vejce 60 g taveného sýru Lipánek 1 lžička plnotučné hořčice 1 lžička majonézy sůl čerstvě mletý černý pepř
Bramborové gnocchi s dýní, sýrem Lipánek a kopřivami
Ingredience (2 porce) 400 g bramborových gnocchi 150 g dýně Hokkaido nakrájené na malé kostičky 80 g sýra Lipánek 30 % 20 g čerstvých kopřiv 100 g Jihočeského másla 50 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 2 lžíce olivového oleje 1 stroužek česneku sůl čerstvě mletý černý pepř nasekaná pažitka na ozdobu
Těstoviny s Jihočeským žervé, citronem, zeleným hráškem a mátou
Ingredience (2 porce) 200 g těstovin 150 g Jihočeského žervé Madeta 40 ml citronové šťávy + 1 lžička nastrouhané kůry z 1 citronu 120 g mraženého zeleného hrášku 1 stroužek česneku 1 lžíce olivového oleje 8–10 lístků čerstvé máty sůl čerstvě mletý pepř hrst strouhaného sýru Sýrařův výběr
Krémová papriková polévka s Goudou
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Sýrařův výběr Gouda bílá 2 červené papriky 2 žluté papriky 2 střední brambory 1 větší cibule 1 lžíce mleté sladké papriky 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru pár bobkových listů 150 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání pažitka na ozdobu sůl pepř 1 lžička citronové šťávy 1 lžíce olivového oleje 1 lžička Jihočeského másla bageta na krutony
Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


