Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce)
Na gazpacho:
- 3 červené papriky
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 300 g cherry rajčat
- ½ salátové okurky
- 60 ml olivového oleje
- hrst čerstvé bazalky
- šťáva z ½ citronu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Na sýrový sendvič:
- 4 tenké krajíce kváskového chleba
- 1 balení Tylžského sýra
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- Jihočeské máslo na opečení
Návod na přípravu
Papriky vložíme na plech společně s neoloupanými stroužky česneku a na čtvrtky nakrájenou cibulí. Vše zakápneme olivovým olejem a osolíme.
Pečeme v troubě při 200 °C asi 25 minut, dokud papriky nezískají tmavší okraje a nezačne se oddělovat slupka. Necháme chvíli zchladnout v míse přikryté utěrkou, aby šly papriky lépe oloupat. Odstraníme semínka z paprik a slupku z česneku a vše přendáme do mixéru.
Přidáme cherry rajčata, nakrájenou okurku, bazalku, citronovou šťávu, sůl, pepř a 60 ml olivového oleje a mixujeme dohladka.
Dochutíme solí a pepřem a necháme dobře vychladit v lednici alespoň 1 hodinu.
Na dva krajíce kváskového chleba rozetřeme tenkou vrstvu hrubozrnné hořčice. Položíme na ně plátky Tylžského sýra a přiklopíme druhým krajícem chleba.
Na pánev dáme rozehřát Jihočeské máslo a sendviče opečeme dozlatova z obou stran 2–3 minuty na středním plameni, dokud se sýr nerozteče a chléb nezezlátne.
Podobné recepty

Krémová papriková polévka s Goudou
Ingredience (2 porce) 1 balení sýru Sýrařův výběr Gouda bílá 2 červené papriky 2 žluté papriky 2 střední brambory 1 větší cibule 1 lžíce mleté sladké papriky 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru pár bobkových listů 150 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání pažitka na ozdobu sůl pepř 1 lžička citronové šťávy 1 lžíce olivového oleje 1 lžička Jihočeského másla bageta na krutony

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...