myslíme na příroduSoutěž
Madeta.cz

Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem

Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem

Ingredience (4 porce)

Na gazpacho:

  • 3 červené papriky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 300 g cherry rajčat
  • ½ salátové okurky
  • 60 ml olivového oleje
  • hrst čerstvé bazalky
  • šťáva z ½ citronu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Na sýrový sendvič:

  • 4 tenké krajíce kváskového chleba
  • 1 balení Tylžského sýra
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • Jihočeské máslo na opečení
     

Návod na přípravu

Papriky vložíme na plech společně s neoloupanými stroužky česneku a na čtvrtky nakrájenou cibulí. Vše zakápneme olivovým olejem a osolíme.
Pečeme v troubě při 200 °C asi 25 minut, dokud papriky nezískají tmavší okraje a nezačne se oddělovat slupka. Necháme chvíli zchladnout v míse přikryté utěrkou, aby šly papriky lépe oloupat. Odstraníme semínka z paprik a slupku z česneku a vše přendáme do mixéru.
Přidáme cherry rajčata, nakrájenou okurku, bazalku, citronovou šťávu, sůl, pepř a 60 ml olivového oleje a mixujeme dohladka.
Dochutíme solí a pepřem a necháme dobře vychladit v lednici alespoň 1 hodinu.

Na dva krajíce kváskového chleba rozetřeme tenkou vrstvu hrubozrnné hořčice. Položíme na ně plátky Tylžského sýra a přiklopíme druhým krajícem chleba.
Na pánev dáme rozehřát Jihočeské máslo a sendviče opečeme dozlatova z obou stran 2–3 minuty na středním plameni, dokud se sýr nerozteče a chléb nezezlátne.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduSoutěž

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk