Krtkův dort s Tvarohovým Lipánkem
Krtkův dort, legenda mezi zákusky. Co když se spojí s legendou jako je Lipánek?
Ingredience (na 12 porcí)
Korpus:
- 2 vejce
- 1 lžíce rumu
- 100 ml oleje
- 180 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 125 ml trvanlivého Jihočeského mléka
- 2 lžíce kakaa
Náplň:
- 400 ml trvanlivé Jihočeské smetany ke šlehání
- 100 g tvarohového Lipánka
- 2 ztužovače
- 3 banány
- 80 g čokolády na vaření
- 40 g moučkového cukru
- mouka nebo kokos na vysypání
Návod na přípravu
Cukr, olej, rum a žloutky ušleháme. Přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva a trvanlivé Jihočeské mléko. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do směsi. Vlijeme do formy vysypané moukou nebo kokosem a pečeme při 180 °C cca 30 minut. Vychladlý korpus vydlabeme, ale necháme okraje cca 1,5 cm. Vydlabanou hmotu nevyhazujeme. Ztužovač smícháme s cukrem, nahrubo nastrouhanou čokoládou a tvarohovým Lipánkem. Poté přidáme vyšlehanou smetanu. Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu. Na ně navrstvíme šlehačkovou náplň a vytvoříme kopeček. Posypeme vnitřkem korpusu a necháme v lednici pár hodin vychladnout.
Podobné recepty

Letní ovocný koláč
Ingredience (12 porcí) Těsto: 230 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 3 vejce 140 g cukru Pomazánková vrstva: 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 1 žloutek 2 lžíce cukru Ovoce (čerstvé nebo kompotované) Drobenka: 60 g Jihočeského másla 60 g cukru 90 g hrubé mouky

Čokoládové pusinky s kakaovým krémem a ovocem
Ingredience (8 porcí) Bílkové pusinky: 3 bílky 150 g cukru krupice 1 lžíce kukuřičného škrobu 1 lžička kakaa Krém: 2× Lipánek čokoládová pomazánka 200 ml Jihočeské smetany Ovoce na ozdobení

Taštičky z toastového chleba plněné tradičním Lipánkem s ovocem a ovocným dipem
Ingredience (2 porce) 2 tradiční Lipánky hrst borůvek hrst malin 12 plátků toastového chleba 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy kůra z poloviny citronu 1 lžička vanilkové pasty strouhanka, mouka a vejce s čerstvým Jihočeským mlékem na obalování olej na smažení moučkový cukr na posypání čerstvá máta na ozdobu

Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mlíčkem Lipánek
Ingredience (4 porce) 150 g cukru špetka soli 3 vejce 60 g oleje 1 jahodové mlíčko Lipánek 400 g polohrubé mouky kypřicí prášek 1 lžička vanilkové pasty kůra z jednoho citronu cca 300 g jahod 1 řapík rebarbory (čerstvý nebo mražený) moučkový cukr na posypání a na rebarboru mouka a Jihočeské máslo na vymazání formy

Domácí jahodová zmrzlina s Lipánkem
Ingredience (6 porcí) 300 g čerstvých nebo mražených jahod 2 kelímky jahodového Lipánka 2 lžíce cukru (dle chuti) 1 lžička citronové šťávy

Čokoládový chia pudink z mléka Lipánek
Ingredience (2 porce): 1 Lipánek čokoládové mléko 4 lžíce chia semínek (40 g) Jihočeská smetana a ovoce na ozdobu

Ovocné parfait s tvarohovým Lipánkem, müsli a ovocem
Ingredience (1 porce) 1 kelímek tvarohového Lipánka 4 lžíce müsli 100 g čerstvého ovoce (kiwi, jahody, borůvky) lískové oříšky med nebo javorový sirup na dochucení máta

Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob) Na langoše: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 vejce 1 lžička soli 1 lžíce oleje + olej na smažení Na krém: 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru kůra z půlky citronu Na ozdobu: čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod. čerstvá máta moučkový cukr na posypání
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...