Krtkův dort s Tvarohovým Lipánkem
Krtkův dort, legenda mezi zákusky. Co když se spojí s legendou jako je Lipánek?
Ingredience (na 12 porcí)
Korpus:
- 2 vejce
- 1 lžíce rumu
- 100 ml oleje
- 180 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 125 ml trvanlivého Jihočeského mléka
- 2 lžíce kakaa
Náplň:
- 400 ml trvanlivé Jihočeské smetany ke šlehání
- 100 g tvarohového Lipánka
- 2 ztužovače
- 3 banány
- 80 g čokolády na vaření
- 40 g moučkového cukru
- mouka nebo kokos na vysypání
Návod na přípravu
Cukr, olej, rum a žloutky ušleháme. Přidáme mouku, kakao, prášek do pečiva a trvanlivé Jihočeské mléko. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do směsi. Vlijeme do formy vysypané moukou nebo kokosem a pečeme při 180 °C cca 30 minut. Vychladlý korpus vydlabeme, ale necháme okraje cca 1,5 cm. Vydlabanou hmotu nevyhazujeme. Ztužovač smícháme s cukrem, nahrubo nastrouhanou čokoládou a tvarohovým Lipánkem. Poté přidáme vyšlehanou smetanu. Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu. Na ně navrstvíme šlehačkovou náplň a vytvoříme kopeček. Posypeme vnitřkem korpusu a necháme v lednici pár hodin vychladnout.
Podobné recepty

Vdolky s Tvarohovým Lipánkem a povidly
Vdolečky jako od babičky, díky Lipánkovi je to možné.

Francouzský toast s Tvarohem & jogurtem a broskvemi
Ingredience 4 plátky většího toastového chleba 2 vejce 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka cukr krupice mletá skořice 100 g Jihočeského másla 2 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 zralé broskve snítka máty

Čokoládová pěna se sladkou pomazánkou Lipánek
Pěna, kterou oživíte každou párty nemusí být jen ta z bublin. Dezert, který si zamiují hosté malí i velcí.

Koblížky z bílého jogurtu Nature se skořicí
Takové umí jen ty praví kuchtíci, patříte mezi ně? Připravte si ke snídani něco extra.

Šťavnatá vánoční štola bez lepku
Tahle verze inspirována tou Josefovou je do formy a šťavnatá a skvělá je s válečkem marcipánu i bez...

Čokoládové dortíčky s oříškem v cukru
Recept stejně jedinečný jako jeho autor. Neodolatelným cukrovím podle receptu Josefa Maršálka zabodujete.

Mandlové linecké s pikantním brusinkovým džemem
Linecké nesmí chybět na žádném vánočním stole. To mandlové od Josefa Maršálka tam určitě moc dlouho nevydrží.

Plněné rohlíčky s karamelovým kávovým krémem
Rohlíčky jsou vánoční klasikou. Od koho jiného však na ně recept vyzkoušet než od věhlasného cukráře?
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...