Kynutý koláč s Tvarohovým Lipánkem a drobenkou
Na tuhle pochoutku si sice chvilku kynutí počkáte, ale bude to stát za to.
Ingredience
Těsto:
- 50 g Jihočeského másla
- 60 g cukru
- 100 ml Jihočeského mléka
- 300 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 1 vejce
- sůl
Drobenka:
- 80 g polohrubá mouka
- 50 g Jihočeského másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
- 60 g cukru
Náplň:
- 260 g Lipánka tvarohového
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- švestky
- pečicí papír
Návod na přípravu
100 ml Jihočeského mléka lehce ohřejeme a rozdrobíme do něj droždí, lžičku cukru, lžičku hladké mouky a necháme v teple vzejít kvásek. Zbylé suroviny na těsto dáme do mísy, přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Necháme cca jednu hodiny vykynout. Poté těsto rozválíme ideálně na pečícím papíře a dáme na plech. Smícháme Lipánka tvarohového, vejce, cukr a vanilkový cukr a rozetřeme na připravené těsto. Švestky opláchneme, vyndáme pecky a rozkrojíme na půl. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si drobenku. Změklé Jihočeské máslo, polohrubou mouku, skořici a cukr smícháme rukou a koláč jím posypeme. Pečeme 25-30 minut do zezlátnutí.
Podobné recepty

Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Víte, co znamená v překladu náev dezertu cheesecake? Věříme, že ano, jedná se o sýrový dort. Díky Jihočeskému cottage tak dostojí nejen svému jménu, získá ale i lahodnou a smetanovou chuť.

Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, borůvkami a skořicovou sušenkou
Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, to zní jako skvělá kombinace. Vyzkoušejte knedlíky se sušenkou jako skvělou obměnu klasického strouhaného tvarohu.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Sladké toasty plněné marmeládou, malinovou omáčkou a Tradičním Lipánkem
Toasty jsou skvělou snídaňovou či svačinovou volbou. Jejich sladkou variantu můžete oživit Tradičním Lipánkem, který zjemní sladkost marmelády a doplní vaše ráno o bílkoviny.

Jablkový dezert ve skleničce s datlemi a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ať už přijde nečekané návštěva, děti honí mlsná nebo potřebujete spotřebovat jablka, tento dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem jistě oceníte.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem
V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Nepečený čokoládový cheesecake s Jihočeským žervé
Tímto dortem uděláte radost nejen při narozeninách. Skvěle se hodí i na zahradní párty nebo velikonoční pohoštění. Díky Jihočeskému žervé je lehký a krásně krémový.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...