Kynutý koláč s Tvarohovým Lipánkem a drobenkou
Na tuhle pochoutku si sice chvilku kynutí počkáte, ale bude to stát za to.
Ingredience
Těsto:
- 50 g Jihočeského másla
- 60 g cukru
- 100 ml Jihočeského mléka
- 300 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 1 vejce
- sůl
Drobenka:
- 80 g polohrubá mouka
- 50 g Jihočeského másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička skořice
- 60 g cukru
Náplň:
- 260 g Lipánka tvarohového
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- švestky
- pečicí papír
Návod na přípravu
100 ml Jihočeského mléka lehce ohřejeme a rozdrobíme do něj droždí, lžičku cukru, lžičku hladké mouky a necháme v teple vzejít kvásek. Zbylé suroviny na těsto dáme do mísy, přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Necháme cca jednu hodiny vykynout. Poté těsto rozválíme ideálně na pečícím papíře a dáme na plech. Smícháme Lipánka tvarohového, vejce, cukr a vanilkový cukr a rozetřeme na připravené těsto. Švestky opláchneme, vyndáme pecky a rozkrojíme na půl. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si drobenku. Změklé Jihočeské máslo, polohrubou mouku, skořici a cukr smícháme rukou a koláč jím posypeme. Pečeme 25-30 minut do zezlátnutí.
Podobné recepty
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu
Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M
Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka
Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek
Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru
Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led
Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


