Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduRakletuj s Madetou
Madeta.cz

Kynutý koláč s Tvarohovým Lipánkem a drobenkou

2 hodiny (i s kynutím)

náročnost:

přehled receptů

Na tuhle pochoutku si sice chvilku kynutí počkáte, ale bude to stát za to.

Kynutý koláč s Tvarohovým Lipánkem a drobenkou

Ingredience

Těsto:

  • 50 g Jihočeského másla
  • 60 g cukru
  • 100 ml Jihočeského mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 20 g droždí
  • 1 vejce
  • sůl

Drobenka:

  • 80 g polohrubá mouka
  • 50 g Jihočeského másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička skořice
  • 60 g cukru

Náplň:

  • 260 g Lipánka tvarohového
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • švestky
  • pečicí papír
     

Návod na přípravu

100 ml Jihočeského mléka lehce ohřejeme a rozdrobíme do něj droždí, lžičku cukru, lžičku hladké mouky a necháme v teple vzejít kvásek. Zbylé suroviny na těsto dáme do mísy, přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Necháme cca jednu hodiny vykynout. Poté těsto rozválíme ideálně na pečícím papíře a dáme na plech. Smícháme Lipánka tvarohového, vejce, cukr a vanilkový cukr a rozetřeme na připravené těsto. Švestky opláchneme, vyndáme pecky a rozkrojíme na půl. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si drobenku. Změklé Jihočeské máslo, polohrubou mouku, skořici a cukr smícháme rukou a koláč jím posypeme. Pečeme 25-30 minut do zezlátnutí.

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduRakletuj s Madetou

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen