Lipánkův nepečený piškotový dort s lesním ovocem
Lipánek smetanový má skvělou, jemnou chuť, ze které nic nevyčnívá – skvěle se tak snoubí s ohromným množstvím dalších přísad. Třeba s čerstvým ovocem a piškoty :)
Ingredience
- 520 g Lipánka smetanového
- 1-2 sáčky vanilkového cukru (dle chuti)
- 1 balení piškotů
- jablečný džus
- mix ořechů (vlašské, pekanové, pistácie…)
- čerstvé lesní ovoce (jahody, maliny, ostružiny, borůvky)
- dortová forma
- pečicí papír
- máta na ozdobení
Návod na přípravu
Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Na dno vyskládáme piškoty rovnou stranou dolů. Okraje formy vyskládáme piškoty přes sebe rovnou stranou dovnitř. Pokapeme jablečným džusem. Smetanového Lipánka smícháme s vanilkovým cukrem a potřeme jednou třetinou první vrstvu piškotů. Posypeme lesním ovocem, poklademe piškoty, pokapeme jablečným džusem a opět potřeme Lipánkem. Tak pokračujeme v dalších vrstvách, až skončíme vrstvou Lipánka. Nakonec posypeme lesním ovocem, rozdrcenými ořechy a dáme nejlépe přes noc do lednice ztuhnout. Ozdobíme mátou a podáváme :)
Podobné recepty
Brownies stromečky
Ingredience 100 g Jihočeského másla 2 vejce 120 g hořké čokolády 70% 70 g hladké mouky perníkové koření špetka soli Čokoládový krém 100 g hořké čokolády 200 g Jihočeské smetany
Vánoční sobíci à la kokosová roláda
Ingredience Piškotové těsto: 200 g mletých piškotů 100 g cukru moučka 4 lžíce rumu 50 ml kávy 3 lžíce kakaa (35 g) 2 lžíce Jihočeského mléka Náplň: 100 změklého Jihočeského másla 50 g cukru moučka 50 g kokosu Na zdobení: 200 g cukru moučka 1 bílek pár kapek citronu červená potravinářská barva nebo červené cukrové kuličky
Ovesná kaše se skořicí, pečenými švestkami a hruškou
Ingredience (2 porce) 150 g ovesné vločky 2 balení sladkého mlíčka Lipánek špetka skořice 1 lžička cukru špetka soli 8–10 švestek ½ hrušky 2 lžíce medu 1 lžíce sušeného strouhaného kokosu 1 lžíce třtinového cukru 1 lžička Jihočeského másla 1 lžička citronové šťávy 1 lžička moučkového cukru
Linecké cukroví jako od babičky
Ingredience (na 2 plechy) 200 g změklého Jihočeského másla 200 g moučkového cukru 2 sáčky vanilkového cukru 2 vejce 100 g kakaového Lipánka 1 vanilkový pudink (v prášku) 100 g mandlové mouky 450 g hladké mouky + na podsypání 1 sáček kypřicího prášku do pečiva 3 lžíce kakaa marmeláda na slepování
Podzimní zapečený rýžový pudink
Ingredience (2 porce): 100 g jasmínové rýže 2,5–3× vanilkové mléko Lipánek 2 lžíce Jihočeského másla (30 g) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamonu ¼ lžičky kurkumy 2 vanilkové cukry 2 lžíce švestkových povidel 1 lžíce třtinového cukru na zapečení
Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka
Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu
Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


