Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Víte, co znamená v překladu náev dezertu cheesecake? Věříme, že ano, jedná se o sýrový dort. Díky Jihočeskému cottage tak dostojí nejen svému jménu, získá ale i lahodnou a smetanovou chuť.
Návod na přípravu
Sušenky nadrtíme v sekáčku nebo v sáčku válečkem. Smícháme je s rozpuštěným máslem a rovnoměrně je namačkáme do dortové formy.
V kastrůlku zahřejeme smetanu ke šlehání, nevaříme. Do teplé smetany nalámeme bílou čokoláda a necháme ji rozpustit. Cottage a tvaroh společně zašleháme. Do směsi přilijeme smetanu s čokoládou, přidáme i mletý mák. Nakonec si podle postupu připravíme želatinu (plátky namočíme asi do 15 lžic vody, necháme 10 minut nabobtnat). Zamícháme ji do směsi, kterou nalejeme na připravený korpus. Hotový cheesecake necháme ideálně přes noc ztuhnout v lednici.
Podobné recepty

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led

Tvarohový cheesecake bez laktózy
Ingredience (12 porcí) Na korpus: 200 g sušenek bez laktózy 70 g kokosového oleje Tvarohová náplň: 3 Jihočeské tvarohy bez laktózy 140 g cukru 3 vejce 2 žloutky kůra z poloviny bio citronu

Ovocné řezy s Lipánkem bez laktózy
Ingredience (3 porce) 3 Lipánky bez laktózy 1 želatinový ztužovač pro přípravu za studena 2 lžičky moučkového cukru 1 balení dlouhých piškotů 300 ml kávy bez kofeinu mix ovoce (jahody, maliny, borůvky) + na ozdobu 2 lžíce kakaa 1 lžíce vanilkové pasty
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...