Mechové dortíky
Nakousnutá bábovka nám představuje mechové dortíky. Nerozumíte? Klikněte na ČÍST DÁLE...
Ingredience
Korpus:
- 150 g mandlové mouky
- 60 g kokosové mouky
- 6 vajec velikost L
- 1 čajová lžička vinného kamene
- 600 g špenátového pyré (může být i čerstvý)
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- 1 PL erytritol nebo dle svých stravovacích zvyklostí
Krém:
- 200 g mascarpone
- 135 g Jihočeský tvaroh & jogurt bílý (nebo jaký máte rádi)
- 100 ml Jihočeská smetana ke šlehání 33%
- 1 polévková lžíce erytritol
- mražené nebo čerstvé maliny dle chuti (kdo co má rád)
Návod na přípravu
Mražený špenát nechte rozmrznout a přes sítko z něj vymačkejte vodu. Když máte špenát čerstvý, tak ho spařte, rozmixujeme a postupujeme stejným způsobem jako u zmraženého. Bílky vyšlehejte s erytritolem a jednou čajovou lžičkou citronové šťávy do tuhého sněhu. Žloutky vyšlehejte do pěny, přidejte špenát a zašlehejte obě vaječné směsi. Poté jemně spojte a po částech přidejte obě mouky s vinným kamenem. Těsto vylejeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Pečeme na 175 stupňů cca 30 minut. Upečené těsto nechte vychladnout. Vykrajujte stejně velká kolečka a zbytek rozdrobte na krém. Následně dejte všechny suroviny do šlehače a vyšlehejte v hladký krém.
Dortíky sestavte vrstvením korpusu a krému. Poslední vrstva je korpus lehce potřený krémem, ozdobený drobečky korpusu a čerstvým ovocem. Můžete se do nich pustit hned nebo nechat uležet v ledničce.
Podívejte se na další báječné výtvory naší kolegyně na Facebooku Nakousnutá bábovka. Malý TIP na závěr, i její makronky jsou naprosto božské :).
Podobné recepty

Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob) Na langoše: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 vejce 1 lžička soli 1 lžíce oleje + olej na smažení Na krém: 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru kůra z půlky citronu Na ozdobu: čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod. čerstvá máta moučkový cukr na posypání

Chlebový pudink s mlíčkem Lipánek a vanilkovým krémem
Ingredience (2 porce) 3 balení mlíčka Lipánek 1 balení toustového chleba hrst natrhané bagety 2 větší hrušky 1 lžička skořice 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce hrst vlašských ořechů ovoce na ozdobu máta na ozdobu med na ozdobu 1 lžíce vanilkové pasty 250 ml čerstvé Jihočeské smetany kůra z jednoho citronu Jihočeské máslo na vymazání formy

Křupavé vafle s tvarohem a jahodovým džemem
Ingredience (4 porce) 250 g hladké mouky 350 ml Jihočeského mléka 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky jedlé sody špetka soli Na dokončení: 250 g Jihočeský tvaroh tučný moučkový cukr dle chuti 1 lžička citronové šťávy 2 lžíce Jihočeského mléka jahodový džem Podravka čerstvé jahody hrst ořechů (volitelné)

Jahodové mléčné lívance
Ingredience (12 porcí): 250 ml sladkého jahodového mlíčka Lipánek 200 g hladké mouky 1 vejce 1 lžíce cukru 1 prášek do pečiva špetka soli Jihočeské máslo na smažení čerstvé ovoce na ozdobu

Zebra dort s Lipánkem
Ingredience (8 porcí): 2× Lipánky tvarohové 150 g Jihočeského másla 150 g cukru 3 vejce 120 ml Jihočeského mléka 250 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 2 lžíce kakaa špetka soli

Panna cotta s tvarohovým Lipánkem a jahodami
Ingredience (4 porce) 2 tvarohové Lipánky 400 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 100 g moučkového cukru 10 g želatiny 1 balení mražených jahod hrst čerstvých jahod 1 lžička citronové šťávy citronová kůra na ozdobu máta na ozdobu

Mini lívanečky s Jihočeským tvarohem a malinami
Ingredience (2 porce): 250 g Jihočeského polotučného tvarohu (plus na ozdobu) 2 vejce 3 lžíce hladké mouky (plus na posypání) 2 lžíce cukru špetka soli 1 balení mražených malin hrst čerstvých malin 1 lžička citronové šťávy kůra z půlky citronu máta na ozdobu moučkový cukr na posypání Jihočeské máslo a olej na smažení

Vanilkové cupcakes
Ingredience (12 porcí) 250 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 80 g cukru 1 lžíce medu 2 vejce pokojové teploty 100 g vanilkové pomazánky Lipánek 100 ml Jihočeského mléka 60 g Jihočeského másla kůra z 1 bio citronu Krém 2 ks Lipánek vanilková pomazánka 100 ml Jihočeské smetany
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...