Mini Pavlova s Jihočeskou čerstvou smetanou
Ingredience
- 4 bílky
- 190 g cukru krupice
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce octa
- Jihočeská čerstvá smetana 250 ml
- ovoce na ozdobu
Návod na přípravu
Troubu předehřejeme na 150 °C na horko-vzduch. Plech vyložíme pečicím papírem. Můžeme na něj nakreslit kolečka, třeba podle menší skleničky. Budeme tak mít všechny dortíky stejné.
Bílky pokojové teploty začneme šlehat na mírné otáčky. Jakmile zpění, můžeme šlehat rychleji a postupně přidáváme do sněhu cukr, škrob a nakonec ocet. Sníh by měl být opravdu hodně tuhý. Naplníme ho do cukrářského sáčku a tvarujeme korpusy na připravený pečicí papír.
Dáme je do trouby a ihned stáhneme teplotu na 110 °C. Sušíme 45 až 60 minut. Poté necháme korpusy v troubě vychladnout.
Před podáváním je naplníme ušlehanou Jihočeskou čerstvou smetanou a ozdobíme ovocem.
Autorem a fotografkou receptu je Míša Poláková
Podobné recepty

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo

Tvarohový cheesecake bez laktózy
Ingredience (12 porcí) Na korpus: 200 g sušenek bez laktózy 70 g kokosového oleje Tvarohová náplň: 3 Jihočeské tvarohy bez laktózy 140 g cukru 3 vejce 2 žloutky kůra z poloviny bio citronu

Avokádový toast
Ingredience (1 porce) Avokádová pomazánka: 1 avokádo 1 Jihočeské žervé 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř Servírování: chléb několik listů špenátu slanina 1–2 vejce balkánský sýr černé sezamové semínko hrachové výhonky

Letní ovocný koláč
Ingredience (12 porcí) Těsto: 230 g polohrubé mouky ½ prášku do pečiva 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 3 vejce 140 g cukru Pomazánková vrstva: 1 Jihočeské pomazánkové tradiční 1 žloutek 2 lžíce cukru Ovoce (čerstvé nebo kompotované) Drobenka: 60 g Jihočeského másla 60 g cukru 90 g hrubé mouky

Mac and cheese s Tylžským sýrem
Ingredience: 300 g těstovin typu makarony nebo kolínka 250 g Tylžského sýra 50 g Jihočeského másla 2 lžíce hladké mouky 500 ml Jihočeského mléka 1 lžíce dijonské hořčice špetka muškátového oříšku sůl, pepř Na posypání: 3 lžíce strouhanky 1 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla

Čokoládové pusinky s kakaovým krémem a ovocem
Ingredience (8 porcí) Bílkové pusinky: 3 bílky 150 g cukru krupice 1 lžíce kukuřičného škrobu 1 lžička kakaa Krém: 2× Lipánek čokoládová pomazánka 200 ml Jihočeské smetany Ovoce na ozdobení

Plněný wrap s plátkovým sýrem Lipánek
Ingredience (1 porce) 1 velká tortilla 1 lžíce Jihočeského pomazánkového 2 plátky šunky 2 plátky sýra Lipánek listy špenátu pár koleček okurky nakrájená cherry rajčata sůl a pepř podle chuti zelenina na ozdobení (olivy, salát, okurky, papriky apod.)

Taštičky z toastového chleba plněné tradičním Lipánkem s ovocem a ovocným dipem
Ingredience (2 porce) 2 tradiční Lipánky hrst borůvek hrst malin 12 plátků toastového chleba 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy kůra z poloviny citronu 1 lžička vanilkové pasty strouhanka, mouka a vejce s čerstvým Jihočeským mlékem na obalování olej na smažení moučkový cukr na posypání čerstvá máta na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...