Narozeninový dort Harryho Pottera
Nejen na Halloween, ale třeba jako narozeninový dort pro milovníky tohoto kouzelníka oceníte recept od Radky Vrzalové.
"Tenhle dort v té klasické lepkové variantě jsem hrozně dlouho nevnímala, ale pak mě vlastně uchvátil a tak trochu dojmul a tak jsem se snažila, aby si ho mohlo vychutnat co nejvíce dětí s různými zdravotními dietami.... " říká Radka Vrzalová, autorka receptu.
Ingredience
- 150g mladé cuketky jemně strouhané (dužnina bez pecek)
- 170g cukru krupice + 1 cukr vanilkový + 3 g soli
- 150ml řepkového oleje
- 150ml kokosového mléka (My love)
- šťáva a kůra z 1 malého BIO citrónu
- 50g jemného strouhaného kokosu
- 270g samokypřící mouky + 30g cizrnové mouky jemné
- 1 pol. lžíce octa + 1 káv. lžička Tuzemáku
- 5g kypřícího prášku a 3g jedlé sody
Na krém
- Vyšleháme 2 balení bezlaktóz. pomazánkového másla od Madety a 3 balení Lipánka bez laktózy s 3 vrch. polévkovými lžícemi ostružinového džemu, dosladíme podle chuti a přidáme šťávu a kůru z Bio citrónu, též podle chuti.
Na písmenka
- cca 100g marcipánu obarvené gelovou barvou Wilton spring green
Návod na přípravu
- Cuketku (+vejce) vyšlehejte s cukrem, solí a citrónem, přimíchejte olej, kokosové mléko. Střídavě (na 2x) opatrně přimíchejte směs mouk s kokosem a poslední kypřící prášek se sodou a ocet s rumem.
- Rozprostřete těsto do připravené formy. Pečte ve vyhřáté troubě na statické teplo na 175 stupňů, až je špejle po vytažení z těsta suchá. Prvních 30 minut troubu vůbec neotvírejte. Trvá to cca 45 minut.
- Korpus po upečení nechte 10 minut vychladnout ve formě, pak velmi opatrně uvolněte a pomocí papíru jen posuňte na mřížku, kde úplně vychladne. Vychladlý potřete rovnoměrně krémem a dozdobte obarvenými marcipánovými písmeny.
Nechce se inspirovat a koukněte na další báječné bezlaktózové recepty od Radky Vrzalové.
Podobné recepty

Domácí jahodová zmrzlina s Lipánkem
Ingredience (6 porcí) 300 g čerstvých nebo mražených jahod 2 kelímky jahodového Lipánka 2 lžíce cukru (dle chuti) 1 lžička citronové šťávy

Čokoládový chia pudink z mléka Lipánek
Ingredience (2 porce): 1 Lipánek čokoládové mléko 4 lžíce chia semínek (40 g) Jihočeská smetana a ovoce na ozdobu

Ovocné parfait s tvarohovým Lipánkem, müsli a ovocem
Ingredience (1 porce) 1 kelímek tvarohového Lipánka 4 lžíce müsli 100 g čerstvého ovoce (kiwi, jahody, borůvky) lískové oříšky med nebo javorový sirup na dochucení máta

Sladké langoše s Jihočeským tvarohem & jogurtem a čerstvým ovocem
Ingredience (4–6 osob) Na langoše: 500 g hladké mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 20 g čerstvého droždí 1 lžička cukru 1 vejce 1 lžička soli 1 lžíce oleje + olej na smažení Na krém: 400 g Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru kůra z půlky citronu Na ozdobu: čerstvé ovoce podle sezony – maliny, borůvky, jahody, meruňky, kiwi apod. čerstvá máta moučkový cukr na posypání

Chlebový pudink s mlíčkem Lipánek a vanilkovým krémem
Ingredience (2 porce) 3 balení mlíčka Lipánek 1 balení toustového chleba hrst natrhané bagety 2 větší hrušky 1 lžička skořice 2 lžíce moučkového cukru 2 vejce hrst vlašských ořechů ovoce na ozdobu máta na ozdobu med na ozdobu 1 lžíce vanilkové pasty 250 ml čerstvé Jihočeské smetany kůra z jednoho citronu Jihočeské máslo na vymazání formy

Křupavé vafle s tvarohem a jahodovým džemem
Ingredience (4 porce) 250 g hladké mouky 350 ml Jihočeského mléka 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva ½ lžičky jedlé sody špetka soli Na dokončení: 250 g Jihočeský tvaroh tučný moučkový cukr dle chuti 1 lžička citronové šťávy 2 lžíce Jihočeského mléka jahodový džem Podravka čerstvé jahody hrst ořechů (volitelné)

Jahodové mléčné lívance
Ingredience (12 porcí): 250 ml sladkého jahodového mlíčka Lipánek 200 g hladké mouky 1 vejce 1 lžíce cukru 1 prášek do pečiva špetka soli Jihočeské máslo na smažení čerstvé ovoce na ozdobu

Zebra dort s Lipánkem
Ingredience (8 porcí): 2× Lipánky tvarohové 150 g Jihočeského másla 150 g cukru 3 vejce 120 ml Jihočeského mléka 250 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 2 lžíce kakaa špetka soli
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...