Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na příroduSýr na pánev
Madeta.cz

Opečený chleba s hříbky, Jihočeským cottagem a gremolatou

Patříte mezi příznivce hub a Jihočeského cottage? Pak je tento recept právě pro vás :).

Opečený chleba s hříbky, Jihočeským cottagem a gremolatou

Ingredience

  • 150 g Jihočeského cottage
  • 500 g hříbků (nebo žampionů)
  • 3 šalotky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky na drobno nakrájeného česneku
  • 5 lžic bílého vína
  • hrst nasekané hladkolisté petržele
  • sůl
  • pepř
  • plátky chleba
  • 3 křepelčí vejce
  • 30 g Jihočeského másla

Gremolata:

  • 1 stroužek najemno nasekaného česneku
  • 2 lžičky kůry z citronu
  • 4 lžíce hladkolisté petržele
  • hrst zelených oliv

Návod na přípravu

Všechny ingredience na gremolatu smícháme a dáme uležet do lednice. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme šalotku a česnek. Přidáme houby a chvíli mícháme. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a na silném plameni vaříme, dokud se víno nevstřebá. Pak přimícháme petrželku. Chleby opečeme, poklademe směsí z hříbků, gremolatou a navrch dáme Jihočeský cottage. Podáváme s volskými oky z křepelčích vajec smaženými na Jihočeském másle.

Na přehled receptů...

Podobné recepty

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na příroduSýr na pánev

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenensksk