Piškotové dortíky s Jihočeskou Lahůdkou
Ingredience
130 g Jihočeská lahůdka od Madety
10 lžic polohrubé mouky
10 lžic horké vody
10 lžic cukru
5 ks vajec
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
čerstvé ovoce ( jahody, maliny… )
jahodový toping
tuk na vymazání
Návod na přípravu
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Žloutky dáme do šlehače, zasypeme cukrem, přidáme horkou vodu a vyšleháme do pěny, do které poté lehce zapracujeme po částech mouku a z bílků ušlehaný sníh.
Piškotové těsto nalijeme do vymazaných malých dortových formiček a pečeme dozlatova. Pokud nemáme malé formičky, těsto nalijeme do klasické formy na dort a poté vykrajujeme např. hrnkem malá kolečka.
Upečený piškotový korpus necháme vychladnout a poté potřeme Jihočeskou lahůdkou, poklademe čerstvým ovocem a zalijeme jahodovým topingem.
Podobné recepty

Brownies stromky s čokoládovou pomazánkou Lipánek
Ingredience • 160 g Jihočeského másla • 3 ks vajec • 200 g hořké čokolády • 150 g cukru • 150 g hladké mouky • 1 lžička prášku do pečiva • špetka soli Na dokonečení: • 2× Lipánek čokoládová pomazánka • 80 g hořké čokolády • 1 lžíce Jihočeského másla • bílá čokoláda a jedlé dekorace

Nepečené ořechové koule se sladkou pomazánkou Lipánek
Ingredience 240 g dětských namletých piškotů 1 balení sladké vanilkové pomazánky Lipánek 40 g holandského kakaa 120 g drcených vlašských ořechů 4 lžíce brusinkové marmelády 2 lžičky vanilkové pasty špetka soli kokos na obalení

Vánoční citrusový koláček s tvarohovým Lipánkem
Ingredience (12 porcí) 5 citrusových plodů dle výběru (pomeranč, grapefruit, citron) 0,5 hrnku cukru 4 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla Na těsto: 1,5 hrnku hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 0,5 lžičky soli 0,5 hrnku cukru krystal 1/4 hrnku hnědého cukru 1,5 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu kůra z jednoho pomeranče 2 vejce 1 lžíce vanilkového extraktu 0,5 balení tvarohového Lipánka + 1,5 balení tvarohového Lipánka na ozdobu 3/4 hrnku čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 250 g Jihočeského másla

Vánoční košíčky s vanilkovou pomazánkou Lipánek
Ingredience Těsto 250 g hladké mouky 140 g másla 50 g cukru 1 žloutek Náplň 2× Lipánek vanilková pomazánka 150 g čokolády 1 lžíce másla lískové oříšky

Mléčná rýže s Jihočeský čerstvým plnotučným mlékem
Ingredience 200 g kulatozrnné rýže 700 ml Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 40 g cukru 2 lžíce másla kardamom, skořice med ovoce na podávání

Mini Pavlova s Jihočeskou čerstvou smetanou
Ingredience 4 bílky 190 g cukru krupice 2 lžíce kukuřičného škrobu 1 lžíce octa Jihočeská čerstvá smetana 250 ml ovoce na ozdobu

Bombardino s Jihočeskou čerstvou smetanou
Ingredience 320 ml vaječného koňaku 160 ml čerstvého Jihočeského mléka 160 ml brandy nebo whiskey 250 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání skořice na posypání

Sýrový koláč s dýňovým krémem
Ingredience Těsto 200 g mouky (Radka Vrzalová doporučuje Schär mix B) na podsypání 50 g mletých mandlí loupaných nebo hotové mandlové mouky 125 g másla nastrouhaného (poloviny velké kostky) 100 g jemně strouhaného sýra Blaťácké zlato 1 kávová lžička soli 3 vrchovaté pol. lžíce chia semínek 4-6 pol. lžic mléka do těsta (podle konzistence) 1/2 bezlepkového prášku do pečiva Náplň 150 g Jihočeské nivy 60 % větší vařený brambor nebo mrkev na kostičky 1 balení jarní cibulky posekané hrst posekaných opražených vlašských ořechů 1/2 pečené dýně (na olivovém oleji s drceným, kmínem, solí a tymiánem) 250 ml Jihočeské smetany ke šlehání 180 g Jihočeské zakysané smetany 18% muškátový ořìšek, pepř dle chuti Koláčová forma cca 26 cm
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...