Plněné rohlíčky s karamelovým kávovým krémem
Rohlíčky jsou vánoční klasikou. Od koho jiného však na ně recept vyzkoušet než od věhlasného cukráře?
Ingredience
Těsto:
- 110g Jihočeské máslo
- 75g cukr
- 165g mouka hladká
- 90g strouhané vlašské ořechy
- 1g skořice mletá
- 1g sůl
Náplň:
- 100g Jihočeské máslo
- 120g cukr krupice
- 120g Jihočeská smetana ke šlehání
- 20g silné espresso
- 1g sůl
Na dokončení:
- 60g hořká čokoláda
- 10g kakaové máslo
Návod na přípravu
Na těsto smícháme rychle všechny ingredience dokud se nespojí v homogenní hmotu. Vmačkáme do formiček na rohlíčky, spíše do stran, necháme prohlubeň na krém. Upečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 15-20min, vlažné z formiček vyklepneme.
Na krém za stálého míchání rozpustíme máslo, sůl a cukr a vaříme do zlatavého karamelu, poté přilijeme horkou smetano a nakonec espresso. Náplň dobře provaříme a poté necháme vychladnout asi na teplotu 10 až 15°C. Tu pak vyšleháme do hladkého nadýchaného krému, kterým naplníme sáček se zdobící trubičkou a ozdobně je vždy po dvou naplníme. Dáme do lednice ztuhnout, mezitím si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s kakaovým máslem a špičky ztuhlých rohlíčků v ní namočíme. Odkládáme na plech s papírem na pečení a dáme do lednice ztuhnout.
Podobné recepty

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led

Tvarohový cheesecake bez laktózy
Ingredience (12 porcí) Na korpus: 200 g sušenek bez laktózy 70 g kokosového oleje Tvarohová náplň: 3 Jihočeské tvarohy bez laktózy 140 g cukru 3 vejce 2 žloutky kůra z poloviny bio citronu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...