Preclíkový cheesecake s jarními bylinkami a chia semínky – bez lepku a laktózy
Není cheesecake jako cheesecake. Upečte si s námi a pání Vrzalovou tuto výbornou variantu.
Ingredience
Na slaný korpus:
150 g bezlepkových preclíčků
1 pol. lžíce chia semínek
80 g bezmléčného tuku
Na tělo:
2 x 250 g bezlaktózového Jihočeského polotučného tvarohu
150 g bezlaktózové Jihočeské zakysané smetany
3 vejce
80 g strouhaného sýru bez laktózy (typu uleželý Tylžský apod.)
Po hrsti posekané řeřichy, medvědího česneku, pažitky, odrhnutých pár snítek tymiánu
Sůl, bílý pepř a na špičku nože postrouhaného muškátového oříšku
Návod na přípravu
Preclíky rozdrťte v mixéru, přesypte do misky, přidejte chia semínka a tuk. Vytvořte drobenkové těsto, které rovnoměrně napěchujete do formy vyložené pečícím papírem a dejte do mrazáku ztuhnout.
Tvaroh vyšlehejte do krému, přidejte zakysanou smetanu, nastrouhaný Tylžský sýr a vajíčka. Do vzniklého krému přidejte nasekané bylinky. Krém vrstvěte do formy na preclíkový základ. S formou opatrně několikrát klepněte a dejte péct do trouby na pečící papír. Pečte 30 minut na 175°C, pak snižte na 150°C a dopékejte ještě cca 30 – 45 minut.
Po upečení nechte vychladnout na mřížce, objeďte po obvodu nožem a uvolněte cheesecake z formy.
Podávejte vlažné či studené jako slaný koláč např. se zeleninovým salátem (polníček+ředkvičky).
Vychutnejte si i další bezlaktózové recepty od autorky Radky Vrzalové. Najdete je také v jejích kuchařkách.
Podobné recepty

Makový cottage cheesecake s bílou čokoládou
Víte, co znamená v překladu náev dezertu cheesecake? Věříme, že ano, jedná se o sýrový dort. Díky Jihočeskému cottage tak dostojí nejen svému jménu, získá ale i lahodnou a smetanovou chuť.

Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, borůvkami a skořicovou sušenkou
Tvarohové knedlíky s Tvarohovým Lipánkem, to zní jako skvělá kombinace. Vyzkoušejte knedlíky se sušenkou jako skvělou obměnu klasického strouhaného tvarohu.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Sladké toasty plněné marmeládou, malinovou omáčkou a Tradičním Lipánkem
Toasty jsou skvělou snídaňovou či svačinovou volbou. Jejich sladkou variantu můžete oživit Tradičním Lipánkem, který zjemní sladkost marmelády a doplní vaše ráno o bílkoviny.

Jablkový dezert ve skleničce s datlemi a Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ať už přijde nečekané návštěva, děti honí mlsná nebo potřebujete spotřebovat jablka, tento dezert s Jihočeským tvarohem & jogurtem jistě oceníte.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem
V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...