Rajčatové carpaccio s Jihočeským žervé
Rajčatové carpaccio vás krásně osvěží a doplní potřebné vitamíny a živiny.
Ingredience
- 1 balení Jihočeského žervé
- 2–3 stroužky česneku
- mix červených a žlutých rajčat
- sůl
- pepř
- balsamico
- čerstvá bazalka
Návod na přípravu
Rajčata opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka, která vyskládáme na talíř. Česnek nastrouháme najemno a smícháme s Jihočeským žervé a ochutíme solí. Rajčata osolíme, opepříme, pokapeme balsamicem, posypeme bazalkou a ozdobíme Jihočeským žervé.
Podobné recepty

Bulgurový salát s řepou, kadeřávkem, Jihočeskou nivou 30 % a kadeřávkovými chipsy
Ingredience (na 2 porce) 2 větší bulvy řepy – může být červená nebo mix červené a žluté olivový olej sůl 50 g bulguru (ideálně hrubozrnného) 20 g quinoy 2 listy kadeřávku Jihočeská niva 30 % červená cibule granátové jablko vlašské ořechy Zálivka: 1,5 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy 1 lžička javorového sirupu 1 lžička celozrnné hořčice sůl

Zapečená dýně na mexický způsob s Jihočeským žervé
Ingredience (na 2 porce) 400 g dýně hokaido 100 g cherry rajčat 100 g konzervovaných červených fazolí 50 g sterilované kukuřice BBQ omáčka nebo kečup 1 balení Jihočeského žervé sůl pepř citron římský kmín snítka koriandru jarní cibulka nachos

Smažené rolky se sýrem Lipánek
Ingredience (na 2 porce) 100 g sýru Lipánek 100 g šunky strouhanka 2 vejce 250 ml trvanlivého Jihočeského mléka 200 g hladké mouky olej na smažení olivový olej šťáva z půlky citronu sůl 1 lžička medu mix salátů majonéza kečup

Šnek z listového těsta s Jihočeskou nivou 60 %
Ingredience (na 6 porcí) 2 listová těsta 200 g Jihočeské nivy 60 % 2 hrsti vlašských ořechů 1 vejce 1 lžička tymiánu

Pomazánka z Jihočeského žervé s polníčkem
Ingredience (na 5 porcí) 3 hrsti polníčku 2 balení Jihočeského žervé 0,5 cibule 2 plátky červené papriky + na ozdobení 2 plátky žluté papriky + na ozdobení sůl pepř 1 jarní cibulka + na posypání pečivo

Salát s grilovaným Romadurem
Ingredience (na 2 porce) Romadur na grilovaní 2 porce 100 g mix listových salátů Cherry rajčata červená a žlutá Okurka Brusinky Opečený toast Zálivka (2 lžíce olivového oleje, 1 lžička medu, 1 lžička hořčice, 1 lžička balsamica)

Ovocný salát s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Ingredience (na 4 porce) 3 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 100 g jahod 100 g malin 100 g borůvek 100 g kiwi 100 g banánu 1 pomeranč 2 lžíce limetkové šťávy javorový sirup nebo med dle chuti máta na ozdobení

Salát s Jihočeským žervé, ředkvičkami a hráškem
Ingredience (na 4 porce) 2 balení Jihočeského žervé 1 lžíce olivového oleje 1 svazek ředkviček 100 g hrášku 2 lžíce vinného octa 1 hrst máty 1 lžička balsamica 200 g červených konzervovaných fazolí 1 okurka 2 saláty little gem 2 rajčata sůl pepř limetka
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...