Slané koláčky s lehkou náplní
Tento báječný recept od autorky Radky Vrzalové jistě zvládnou i méně zkušení kulináři. Potěšíte s ním nejen své nejbližší, ale i strávníky, kteří mají intoleranci na laktózu.
Ingredience na 9 kousků
Na těsto:
- 1 kelímek pomazánkového od Madety bez laktózy
- 1 kelímek od pom. másla naplněný moukou + na podsypání
- 1 pol. lžíce posekaného rozmraženého špenátu
- špetka soli + ½ lžičky kypřícího prášku - nemusí být
Na šunkovou náplň:
- ½ Madeta zakysané smetany bez laktózy (75 g)
- ½ Madeta cottage bez laktózy
- 3 pol. lžíce nadrobno posekané šunky nejvyšší kvality
- 3 po. lžíce čerstvého na povoleného mraženého sladkého hrášku
- sůl, bílý pepř, muškátový oříšek na dochucení,
- špetka posekaného pórku dle chuti
Na špenátovou náplň s lososem:
- zaměníme šunku za posekaného uzeného lososa a hrášek za posekaný povolený špenát.
Návod na přípravu
- Plech na muffiny lehce vytřeme olejem
- Z mouky, špenátu a pomazánkového másla případně soli a kypřícího prášku rukou vyhnětáme v misce těsto, které zabalíme do potravinové folie a uložíme odpočinout na hodinu do lednice.
- V miskách si smícháme suroviny na pomazánky, kterými budeme plnit košíčky. Těsto vyndáme z lednice a rozválíme na pomoučené ploše a rádélkem vykrajujeme stejně velké čtverce cca 8 x 8 cm, které vkládáme vždy dva na koso přes sebe do jednotlivých muffinových jamek plechu. Plníme buď jednou nebo druhou náplní až po okraj. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Podáváme teplé či studené nebo vlažné, skvělé jsou i ohřívané.
Další skvělé recepty od Radky Vrzalové najdete ZDE.
Podobné recepty

Croissant plněný avokádem, Jihočeským cottagem a vejcem
Když chcete udělat dojem při víkednové snídani.

Pečené houby Portobello plněné slaninou, bylinkami a Romadurem
Nezvyklá kombinace, která vás ale příjemně překvapí.

Máslové koláčky s Tvarohovým Lipánkem
Že nedodržujete čaj o páté? Nevadí. Tyhle koláčky jsou vhodnou sladkou jednohubkou i k odpolední kávě. Lipánek Tvarohový je ideální méně sladkou náplní pro jakékoli podobné koláčky.

Cupcakes red velvet s krémovou polevou z Jihočeského žervé
Red velvet vznikl v New Yorském hotelu Waldorf Astoria. Červený samet je jedním z nejoblíbenějších amerických dortů. Vyzkoušejte ho v menším provedení po česku s Jihočeským máslem a bílým jogurtem Nature.

Pomazánka z pečené mrkve se sýrem Lipno
Chcete si připravit pomazánku, která bude opravdovou lahůdkou a potěší i tu nejnáročnější návštěvu? Zvolte tento recept s Jihočeským taveným sýrem Lipno.

Malinový tvarožník se zázvorem a Tradičním Lipánkem
V tomto dezertu se dokonale snoubí kyselá chuť se sladkou a lehce štiplavým zázvorem. Jednotlivé komponenty skvěle zjemní Lipánek Tvarohový.

Hrníčkový velikonoční beránek s rozinkami a Tradičním Lipánkem
Znáte to, odměřovat vše na gramy, ml, používat několik nástrojů na odměření, není jednodušší použít hrnek? Za nás určitě je, proto jsme se rozhodli ulehčit i přípravu velikonočního beránka s Lipánkem.

Bulky s Jihočeským cottage sýrem
Těsto inspirované houskami kytičky podle Josefa Maršálka s trochou bílkovin. Houstičky jsou díky Jihočeskému cottage jemné, mají bohatou strukturu, jsou více vláčné a vypečené.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...