Slané koláčky s lehkou náplní
Tento báječný recept od autorky Radky Vrzalové jistě zvládnou i méně zkušení kulináři. Potěšíte s ním nejen své nejbližší, ale i strávníky, kteří mají intoleranci na laktózu.
Ingredience na 9 kousků
Na těsto:
- 1 kelímek pomazánkového od Madety bez laktózy
- 1 kelímek od pom. másla naplněný moukou + na podsypání
- 1 pol. lžíce posekaného rozmraženého špenátu
- špetka soli + ½ lžičky kypřícího prášku - nemusí být
Na šunkovou náplň:
- ½ Madeta zakysané smetany bez laktózy (75 g)
- ½ Madeta cottage bez laktózy
- 3 pol. lžíce nadrobno posekané šunky nejvyšší kvality
- 3 po. lžíce čerstvého na povoleného mraženého sladkého hrášku
- sůl, bílý pepř, muškátový oříšek na dochucení,
- špetka posekaného pórku dle chuti
Na špenátovou náplň s lososem:
- zaměníme šunku za posekaného uzeného lososa a hrášek za posekaný povolený špenát.
Návod na přípravu
- Plech na muffiny lehce vytřeme olejem
- Z mouky, špenátu a pomazánkového másla případně soli a kypřícího prášku rukou vyhnětáme v misce těsto, které zabalíme do potravinové folie a uložíme odpočinout na hodinu do lednice.
- V miskách si smícháme suroviny na pomazánky, kterými budeme plnit košíčky. Těsto vyndáme z lednice a rozválíme na pomoučené ploše a rádélkem vykrajujeme stejně velké čtverce cca 8 x 8 cm, které vkládáme vždy dva na koso přes sebe do jednotlivých muffinových jamek plechu. Plníme buď jednou nebo druhou náplní až po okraj. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Podáváme teplé či studené nebo vlažné, skvělé jsou i ohřívané.
Další skvělé recepty od Radky Vrzalové najdete ZDE.
Podobné recepty

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Batátové toasty s pečenou zeleninou
Ingredience batát Jihočeské pomazánkové tradiční bez laktózy zelenina k pečení (např. paprika, mrkev, cuketa) olivový olej sůl avokádo

Veselé svačinky do školy
Ingredience chléb nebo bagetka 1 tavený sýr Lipánek šunkový pažitka cherry rajčata kukuřice ředkvičky malé listy špenátu nebo bylinky

Tvarohový cheesecake bez laktózy
Ingredience (12 porcí) Na korpus: 200 g sušenek bez laktózy 70 g kokosového oleje Tvarohová náplň: 3 Jihočeské tvarohy bez laktózy 140 g cukru 3 vejce 2 žloutky kůra z poloviny bio citronu

Dětská mini pizza se sýrem Lipánek 48 %
Ingredience (2 porce) 3 mini placky na pizzu nebo malé tortilly kečup na potření sušené oregano 4 plátky plátkového sýra Lipánek plátky šunky plátkový salám olivy, rajčátka, paprika rukola a špenát na ozdobu

Ovocné řezy s Lipánkem bez laktózy
Ingredience (3 porce) 3 Lipánky bez laktózy 1 želatinový ztužovač pro přípravu za studena 2 lžičky moučkového cukru 1 balení dlouhých piškotů 300 ml kávy bez kofeinu mix ovoce (jahody, maliny, borůvky) + na ozdobu 2 lžíce kakaa 1 lžíce vanilkové pasty

Buchtičky s Lipánkem Zlaťáčkem, Jihočeským žervé, šunkou a zeleninou
Ingredience (3 porce) Těsto: 300 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 250 ml vlažného čerstvého Jihočeského mléka 3 lžičky cukru 1 lžička soli 80 g rozpuštěného Jihočeského másla 3 vejce 30 g čerstvého droždí 50 ml slunečnicového oleje + plus na pomazání formy Náplň: 1 balení sýru Lipánek Zlaťáček 1 paprika 50 g šunky 1 Jihočeské žervé hrst nakrájené pažitky sůl pepř špetka sušeného česneku

Snídaňové placky z Jihočeského cottage bez laktózy
Ingredience (3 porce) 1 balení Jihočeského cottage bez laktózy 4 vejce 1 balení slaniny 4 lžíce hladké mouky špetka sušeného česneku špetka papriky sůl pepř 2 lžíce olivového oleje hrst nasekané pažitky + na ozdobu hrst cherry rajčat hrst žampionů
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...