Sýrové překvapení
Překvapením bude hlavně pro vaše hosty. Krásné na pohled, jedinečné chutí.
Ingredience
- 50 g taveného sýru Lipno
- 220 g Jihočeské nivy 50%
- 100 g Jihočeského másla
- 1 hrst pažitky
- 500 g hroznového vína
Návod na přípravu
Máslo necháme změknout. Větší množství pažitky omyjeme a nasekáme najemno, Jihočeskou nivu nastrouháme.
Stejně velké kuličky hroznového vína omyjeme a osušíme.
Změklé máslo se špetkou soli ušleháme do pěny. Přidáme tavený sýr a strouhanou nivu. Řádně promícháme.
Lžičkou tvoříme kousky, do kterých balíme jednotlivé kuličky hroznového vína. Obalujeme v usekané pažitce. Necháme v lednici půl hodiny odležet.
Další variací je obalit kuličky ve strouhaných vlašských oříšcích. Nejlepší je zvolit na půl obě varianty.
Podobné recepty

Silvestrovská pomazánka šmitec s Jihočeskou nivou
Ingredience 200 g Jihočeské nivy 60 % 100 g Jihočeského másla 100 g Jihočeského tučného tvarohu 1 čajová lžička hnědého cukru 2 rozmačkané stroužky česneku 1 malá chilli paprička 1/2 čajové lžičky pepře 1 polévková lžíce sladké papriky (dle chuti i dvě, není třeba šetřit)

Smažené rolky se sýrem Lipánek
Ingredience (na 2 porce) 100 g sýru Lipánek 100 g šunky strouhanka 2 vejce 250 ml trvanlivého Jihočeského mléka 200 g hladké mouky olej na smažení olivový olej šťáva z půlky citronu sůl 1 lžička medu mix salátů majonéza kečup

Šnek z listového těsta s Jihočeskou nivou 60 %
Ingredience (na 6 porcí) 2 listová těsta 200 g Jihočeské nivy 60 % 2 hrsti vlašských ořechů 1 vejce 1 lžička tymiánu

Pomazánka z Jihočeského žervé s polníčkem
Ingredience (na 5 porcí) 3 hrsti polníčku 2 balení Jihočeského žervé 0,5 cibule 2 plátky červené papriky + na ozdobení 2 plátky žluté papriky + na ozdobení sůl pepř 1 jarní cibulka + na posypání pečivo

Salát s Jihočeským žervé, ředkvičkami a hráškem
Ingredience (na 4 porce) 2 balení Jihočeského žervé 1 lžíce olivového oleje 1 svazek ředkviček 100 g hrášku 2 lžíce vinného octa 1 hrst máty 1 lžička balsamica 200 g červených konzervovaných fazolí 1 okurka 2 saláty little gem 2 rajčata sůl pepř limetka

Slaný biskupský chlebíček s Jihočeským Lipnem
Ingredience (na 8 porcí) 2 hrnky polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 1 hrnek trvanlivého Jihočeského mléka 5 vajec 140 g Jihočeského Lipna 1/3 hrnku oleje 300 g rukoly 100 g slaniny 6 stroužků česneku sůl Jihočeské máslo na vytření formy

Sýrové sušenky s Jihočeským Lipnem
Tyto sýrové sušenky jednoduše musíte ochutnat. Jihočeské Lipno jim dává jemnou smetanovou chuť.

Čtverečky z listového těsta plněné sýrem Lipánek, kuřecím masem a sušenými rajčaty
Listové těsto je skvělý pomocník při přípravě občerstvení, doplnit ho ale můžete sýrem od Lipánka a kuřecím masem. Uvidíte, že návštěva bude nadmíru spokojená.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...