myslíme na příroduLipánkova appka
Madeta.cz

Pečené žampiony plněné Jihočeským žervé

Pečené žampiony plněné Jihočeským žervé

Ingredience (2 porce)

  • 8–10 velkých žampionů
  • 150 g Jihočeského žervé
  • 1 stroužek česneku (volitelné)
  • 1 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky
  • 30 g nastrouhaného Jihočeského eidamu
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Návod na přípravu

Žampiony očistíme a opatrně vyjmeme nožičky. Nožičky nasekáme nadrobno a smícháme je v misce s Jihočeským žervé, pažitkou, solí, pepřem a případně prolisovaným česnekem. Směsí naplníme dutiny žampionů, posypeme nastrouhaným eidamem a pokapeme olivovým olejem. Pečeme při 180 °C asi 12–15 minut, dokud kloboučky nezměknou a sýr nezezlátne.

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduLipánkova appka

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk