Vdolky s Tvarohovým Lipánkem a povidly
Vdolečky jako od babičky, díky Lipánkovi je to možné.
Ingredience
- 250 ml vlažného trvanlivého Jihočeského mléka
- 500 g polohrubé mouky
- 65 g moučkového cukru
- 1 droždí
- 60 g rozpuštěného vlažného Jihočeského másla
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 lžička soli
- 1 lžíce citronové kůry
- 2 lžíce rumu
- 2 balení tvarohového Lipánka
- 300 g povidel
- 300 g sádla ke smažení
Návod na přípravu
Ze dvou lžic trvanlivého Jihočeského mléka, dvou lžiček cukru a droždí umícháme kašičku a necháme vzejít kvásek. V míse prošleháme mouku, cukr, trvanlivé Jihočeské mléko, vejce, žloutek a Jihočeské máslo. Poté přidáme kvásek a vypracujeme nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme na teplém místě vykynout. Na pomoučeném vále si z těsta vyválíme placku asi 1,5 cm vysokou. Vykrajujeme kolečka, která necháme cca 20 minut kynout. Po vykynutí uděláme do koleček důlek. Na pánvi rozpustíme sádlo, ve kterém vdolky smažíme pod pokličkou cca šest minut ze všech stran. Po vychladnutí vdolky ozdobíme povidly a tvarohovým Lipánkem.
Podobné recepty

Sendvič se Sýrem na pánev a zastřeným vejcem
Rychlá večeře, vydatná snídaně či svačina. Tento sendvič se Sýrem na pánev si zamilujete.

Koláč s Tvarohovým Lipánkem, mandlemi a hruškami
Mandle a hrušky jsou lákavou kombinací. Přidejte k nim ale Lipánka a vznikne vám neodolatelný dezert.

Dip z červené řepy s Jihočeským tvarohem & jogurtem
Chcete si připravit něco zdravého, bez masa, co by vás zároveň zasytilo a dodalo dostatek bílkovin? Tento dip si zamilujete nejen na svačinu.

Mřížkový koláč z křehkého těsta s tradičním Lipánkem a fíky
Nádherný na pohled a skvělý na chuť, takový je mřížkový koláč od Lipánka. Vydržíte neochutnat?

Řezy z listového těsta s krémem z Tvarohového Lipánka a malinami
Hledáte jednoduchý dezert, který ovšem vypadá jako od zkušeného šéfkuchaře? Našli jste ho! Lipánek vám s ním pomůže.

Pomazánka z Jihočeského Lipna s vlašskými ořechy
Jihočeské Lipno je jako dělané na pomazánky. V kombinaci s vlašskými ořechy vytvoříte jedinečnou pochoutku.

Francouzský toast s Tvarohem & jogurtem a broskvemi
Ingredience 4 plátky většího toastového chleba 2 vejce 100 ml trvanlivého Jihočeského mléka cukr krupice mletá skořice 100 g Jihočeského másla 2 balení Jihočeského tvarohu & jogurtu 2 zralé broskve snítka máty

Opečený sendvič se sýrem Lipánek, šunkou a volským okem
Pro dětičky na svačinu, manžela do práce nebo jako dokonalá snídaně. Jednoduchý recept, který neomrzí.
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z jihočeského mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...