Vdolky s Tvarohovým Lipánkem a povidly
Vdolečky jako od babičky, díky Lipánkovi je to možné.
Ingredience
- 250 ml vlažného trvanlivého Jihočeského mléka
- 500 g polohrubé mouky
- 65 g moučkového cukru
- 1 droždí
- 60 g rozpuštěného vlažného Jihočeského másla
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 lžička soli
- 1 lžíce citronové kůry
- 2 lžíce rumu
- 2 balení tvarohového Lipánka
- 300 g povidel
- 300 g sádla ke smažení
Návod na přípravu
Ze dvou lžic trvanlivého Jihočeského mléka, dvou lžiček cukru a droždí umícháme kašičku a necháme vzejít kvásek. V míse prošleháme mouku, cukr, trvanlivé Jihočeské mléko, vejce, žloutek a Jihočeské máslo. Poté přidáme kvásek a vypracujeme nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme na teplém místě vykynout. Na pomoučeném vále si z těsta vyválíme placku asi 1,5 cm vysokou. Vykrajujeme kolečka, která necháme cca 20 minut kynout. Po vykynutí uděláme do koleček důlek. Na pánvi rozpustíme sádlo, ve kterém vdolky smažíme pod pokličkou cca šest minut ze všech stran. Po vychladnutí vdolky ozdobíme povidly a tvarohovým Lipánkem.
Podobné recepty

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M

Palačinky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 500 g Jihočeské čerstvé mléko 50 g voda 250 g hladké mouky 4 vejce M 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 20 g cukru krupice 2 g soli Na dokončení: kapka oleje oblíbená zavařenina, džem, čokoládová anebo jiná pomazánka

Dukátové buchtičky podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 250 g Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 1 vejce M 70 g Jihočeského másla 75 g cukru krupice 5 g soli 15 g droždí 1 g muškátového oříšku Krém: 1 l Jihočeského čerstvého plnotučného mléka 4 žloutky M 80 g cukru krupice 50 g Jihočeského másla 30 g kukuřičného škrobu 1 vanilkový lusk Na dokončení: 100 g rozpuštěného Jihočeského másla muškátový oříšek

Vídeňská bábovka podle Josefa Maršálka
Ingredience Těsto: 400 g hladké mouky 200 g Jihočeského čerstvého mléka 160 g rozpuštěného Jihočeského másla 120 g cukru krupice 2 vejce M 4 g soli 20 g droždí 1 vanilkový lusk 100 g rozinek v rumu 1 citron Na dokončení: 30 g moučkového cukru

Jahodové matcha latté
Ingredience: 2 g matchy (1 čajová lžička) 50 ml vody 100 ml Jihočeského čerstvého mléka hrst jahod 1 lžíce cukru led

Dalgona coffee
Ingredience 2 lžíce krémové instantní kávy 2 lžíce cukru 2 lžíce vody 100–150 ml Jihočeského čerstvého mléka led
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...