Tyto webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zlepšovat naše služby, personalizovat reklamy a analyzovat návštěvnost. Používáním našich stránek s tímto souhlasíte.
Více informací
myslíme na přírodu
Madeta.cz

Velikonoční beránek

cca 1 hodinu

náročnost:

přehled receptů

Lahodný beránek s lahodným mlékem bude chutnat ještě lépe.

Ingredience

Na ozdobu:

  • čokoládová poleva

Podle potřeby:

  • tuk na vymazání
  • mouka na vysypání

Těsto:

  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 3 ks vajec
  • 230 g moučkového cukru
  • 250 g Jihočeského tučného tvarohu
  • 6 lžic Lahodného mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 190 g Jihočeského másla

Návod na přípravu

Změklé Jihočeské máslo utřeme s cukrem, přidáme vyšlehané žloutky. Přidáme Jihočeský tvaroh, Lahodné mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vysypané formy beránka, přiklopíme druhým dílem a dáme péct. Pečeme v horkovzdušné troubě 45 minut na 180 °C. Po vyndání z trouby beránka propícháme špejlí.

Na přehled receptů...
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

0
myslíme na přírodu
#vypecenavyzva

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtube

cscsenen