Salát panzanella s jogurtovým dresingem z Jihočeského Naturu
cz en de ru

Salát panzanella s jogurtovým dresingem z Jihočeského Naturu

 

 

 

 

Ingredience:

  • 150g Jihočeského Nature
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce pažitky
  • sůl a pepř
  • 1 malá ciabatta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g cherry rajčat
  • 7 lístků bazalky
 
V misce smícháme jogurt se solí a pepřem, pažitkou, šťávou z citronu a dijonskou hořčicí. Ciabattu nakrájíme na kostičky a osmažíme je na pánvi na olivovém oleji v krutony. Ve druhé misce smícháme cherry rajčata, čerstvou bazalku s přichystanou jogurtovou směsí; té si trochu necháme stranou. Salát servírujeme na talíři, posypeme  krutony a nakonec jej ozdobně zakápneme zbytkem jogurtové směsi a ozdobíme lístkem bazalky.