Banánový chlebík s Tradičním Lipánkem
Už jste vyzkoušeli recept na banánový chléb? Je vděčnou pochoutnou nejen na snídani. Lipánek vám řekne jak na to.
Ingredience (na 1 celý banana bread cca pro 4 lidi, dle formy)
- 1/2 balení kypřicího prášku do pečiva
- 225 g polohrubé mouky + na vysypání formy
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 1 hrst vlašských ořechů
- 30 g kakaa
- 4 zralé banány
- 200 g cukru krupice
- 75 g hořké čokolády
- 2 vejce
- 2 lžíce tradičního Lipánka
- 100 g Jihočeského másla + na vymazání formy
Návod na přípravu
V míse smícháme mouku, vanilkový cukr, sůl, kypřicí prášek a kakao. Přidáme nasekané vlašské ořechy a čokoládu. Ve druhé míse rozmačkáme banány, přidáme krupicový cukr, tradičního Lipánka a vejce. Obě směsi dobře společně zamícháme a přidáme rozpuštěné Jihočeské máslo. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C 50 minut.
Podobné recepty

Vanilková zapečená jablka s ořechy a datlemi
Ingredience (3 porce) 3 jablka 50 g datlí 50 g ořechů (mandle, lískové ořechy) 50 g Lipánek vanilková pomazánka (+ zbytek na krém) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamomu 5–6 lžic mléka

Sýrové pirožky
Ingredience (2 porce) 300 g hladké mouky 180 g vody 1 lžíce olivového oleje sůl Náplň 1 High protein zrající sýr 1 Lipánek Zlaťáček 1 Jihočeské žervé 130 g uvařených brambor 1 cibule 2 lžíce oleje

High protein chipsy
Ingredience High protein zrající sýr

Jahodovo-čokoládový koktejl se sladkým mlíčkem Lipánek
Ingredience (2 porce) 300 ml čokoládového mlíčka Lipánek 1 zralý banán hrst čerstvých nebo mražených jahod 1 tvarohový Lipánek vanilkový vyšlehaná čerstvá Jihočeská smetana borůvky a máta na ozdobu

Valašská pomazánka s Jihočeskou zakysanou smetanou
Ingredience (4 porcí) 250 g kysaného bílého zelí 150 g slaniny v plátcích 50 g majonézy 2 jarní cibulky 180 g Jihočeské zakysané smetany 15 % sůl čerstvě mletý černý pepř čerstvý chléb k podávání

Sýrové rolky z toastového chleba
Ingredience: toastový chléb Lipánek gouda Jihočeské máslo Dip: 1 Jihočeský Nature bílý jogurt nebo Jihočeská zakysaná smetana bylinky (pažitka, petrželka) sůl, pepř

Čerstvý sýr panýr podle Josefa Maršálka
Ingredience 2 l mléka šťáva z jednoho citronu

Mléčný koktejl podle Josefa Maršálka
Ingredience 300 g oblíbeného měkkého ovoce 600 g Jihočeského čerstvého mléka 50 až 80 g ledu či zmrzlině cukr podle chuti vanilkový lusk Na dokončení: ovoce anebo ovocné pyré, bylinky Pro gurmány: 1 vejce M
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...