Bramborové placičky se Sýrem na pánev
Pochoutka dětství nejednoho z nás s výjimečnou kombinací Sýra na pánev.
Ingredience
na 2 porce
- 5 syrových brambor
- struhadlo
- 4 lžíce hl. mouky
- 1 vejce
- lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- Sýr na pánev dle chuti (100 g)
- cibulka
- 1 lžička švestkových povidel
- 1 lžička chilli omáčky
Návod na přípravu
Brambory oškrabeme, nastrouháme, přidáme hl. mouku, vejce, sůl a vytvoříme těsto na bramborové placičky. Ty opékáme na suché rozpálené pánvi. Mezi tím orestujeme cibuli a připravíme švestkou omáčku (švestková povidla a chilli omáčka) a opečeme Sýr na pánev z obou stran (opravdu stačí jen 2-3 minuty z každé strany). Skládáme na sebe, placička, omáčka, Sýr na pánev, placička, omáčka, sýr,... Dozdobit můžeme zeleninou, kterou zrovna najdeme doma. Pokud budete chtít udělat jednu velkou placičku, můžete zabalit jak vidíte na obrázku. Dobrou chuť!
Další recepty se Sýrem na pánev najdete na www.syrnapanev.cz
Podobné recepty
Dokonalá turecká vejce
Ingredience (2 porce) 1 Jihočeská zakysaná smetana 4 vejce hrst čerstvého kopru 1 stroužek česneku špetka soli 2 lžíce octa Chilli máslo 4 lžíce Jihočeského másla ¼ lžičky chilli koření ¼ lžičky chilli vloček ¼ lžičky mleté papriky špetka soli
Podzimní zapečený rýžový pudink
Ingredience (2 porce): 100 g jasmínové rýže 2,5–3× vanilkové mléko Lipánek 2 lžíce Jihočeského másla (30 g) ½ lžičky skořice ¼ lžičky kardamonu ¼ lžičky kurkumy 2 vanilkové cukry 2 lžíce švestkových povidel 1 lžíce třtinového cukru na zapečení
Obložený sendvič s taveným sýrem Lipánek
Ingredience (2 porce) Jihočeské máslo 2 plátky kvalitního toastového chleba tavený sýr Lipánek šunka ředkvičky salát Na ozdobení: okurka rajčata olivy petržel 1 rajče
Zapečené těstoviny s dýní, Lipánkem Zlatáčkem, šunkou, špenátem a krémovou dýňovou omáčkou
Ingredience (4 porce) 2 kusy sýra Lipánek Zlatáček 300 g těstovin 300 g dýně 150 g šunky nakrájené na kostičky nebo proužky 100 g baby špenátu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje 1 menší cibule 1 stroužek česneku 150 ml čerstvé Jihočeské smetany ke šlehání 100 ml čerstvého Jihočeského mléka sůl a pepř muškátový oříšek podle chuti
Miniburrito s kuřecím masem, sýrem Lipánek, hranolkami a zeleninou
Ingredience (2 porce) 4 malé tortilly 200 g kuřecích prsou 100 g sýra Lipánek gouda 150 g hranolků ½ červené papriky ½ okurky 1 rajče pár listů ledového salátu 1 lžíce olivového oleje sůl a pepř kečup na potření tortill 1 balení Jihočeského žervé hrst nasekané pažitky
Gnocchi s dýní, Blaťáckým zlatem a šalvějí
Ingredience (4 porce) 500 g gnocchi 400 g dýně hokkaido 100 ml čerstvé Jihočeské smetany 100 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru hrst kadeřávku 150 g Blaťáckého zlata plátky guanciale (nebo pancetty) čerstvé lístky šalvěje olivový olej sůl čerstvě mletý pepř
Rizoto s Jihočeským Lipnem, ředkvičkami a růžičkovou kapustou
Ingredience (2 porce) ½ balení Jihočeského Lipna 200 g rýže na rizoto (například arborio) 1 malá cibule 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce olivového oleje 600 ml zeleninového vývaru 100 ml bílého vína hrst růžičkové kapusty hrst ředkviček sůl a pepř podle chuti trochu citronové kůry na závěr
Cizrnový hummus s hráškem, cuketou a High protein zrajícím sýrem
Ingredience (2 porce) 1 balení High protein zrajícího sýra 200 g vařené cizrny (nebo z konzervy) 150 g mraženého hrášku 1 lžíce tahini 3 lžíce olivového oleje 1 lžíce citronové šťávy 1 stroužek česneku 2–3 lžíce vody podle potřeby na zjemnění sůl a pepř 1 menší cuketa pár lístků petržele na ozdobu
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...


