Bulky z Jihočeského cottage
Rychleji než dojdete do obchodu pro čerstvé a zdravěji než s běžným pečivem. Vyzkoušejte nadýchané bulky z Jihočeského cottage sýru.
Ingredience
- hrnek špaldové mouky
- 1 Jihočeský Cottage
- ½ prášku do pečiva
- 1 vejce
- semínka na posypání
Návod na přípravu
V míse si smíchejte mouku a polovinu prášku do pečiva, přidejte vejce a nakonec celé balení Jihočeského cottage, který můžete předem tyčovým mixérem rozmixovat, aby bylo těsto hladší. Kdo má rád semínka, přidá si i slunečnicová či dýňová rovnou do těsta a nemusí si nechávat jen na závěrečné posypání. Ze vzniklého těsta vytvarujte 4 bulky a položte na plech s pečícím papírem. Na závěr posypejte oblíbenými semínky nebo mákem a dejte péct do předehřáté trouby na 180° po dobu 15-20 minut. Hotové bulky konzumujte přesně podle vlastní chuti. My je máme nejraději s další várkou Jihočeského cottage sýru doplněného o pečenou řepu a rukolu.
Podobné recepty

Zapečené croissanty s Moravským bochníkem
Ingredience (4 porce): 6 croissantů plnotučná hořčice 150 g šunky 2 balení sýru Moravský bochník 50 ml Jihočeské smetany 50 ml Jihočeského mléka čerstvý tymián muškátový oříšek vejce na potření

Vanilkové lívanečky s rozvarem z lesního ovoce
Ingredience (4 porce): 200 g hladké mouky 8 g prášku do pečiva 230 g Jihočeského mléka 2 lžíce vanilkové pomazánky Lipánek 50 g rozpuštěného Jihočeského másla 1 vejce 1 vanilkový cukr 2 lžíce cukru krystal Ovocný rozvar: 150 g mraženého lesního ovoce 1 lžička kukuřičného škrobu 2 lžíce cukru (nebo dle chuti) Lipánek vanilková pomazánka na namazání lívanců

Brownies podle Anežky Š.
Ingredience (8–10 porcí) 200 g cukru (je-li k dispozici třtinový, použijeme ⅓ třtinového a ⅔ bílého; není-li k dispozici třtinový, použijeme bílý cukr) 4 vejce 2 tabulky hořké čokolády (200 g, ideálně se 70 % kakaa) 70 g Jihočeského másla 90 g hladké mouky 20 g holandského kakaa

Teplý salát se Sýrem na pánev, růžičkovou kapustou, šalotkou, lilkem, bramborami a hořčičným dresinkem
Ingredience (2 porce) 2 balení Sýru na pánev 10 ks růžičkové kapusty 6 malých brambor 1 lilek 3 šalotky 1 lžíce hrubozrnné hořčice 1 lžička dijonské hořčice 1 lžíce medu 1 lžička citronové šťávy špetka sušeného česneku 4 lžíce olivového oleje olivový olej na restování sůl pepř

Pečená jablka na listovém těstě s tradičním Lipánkem, Jihočeským tvarohem, ořechy a slaným karamelem
Ingredience 2 balení tradičního Lipánka 1 Jihočeský tvaroh 1 žloutek 3 jablka 100 g cukru 60 ml čerstvé Jihočeské smetany 40 g Jihočeského másla špetka soli 1 balení listového těsta hrst oblíbených ořechů

Bagetky plněné taveným sýrem Lipánek, šunkou, kukuřicí a cherry rajčaty
Ingredience (2 porce) 1 balení taveného sýru Lipánek 6 mini bagetek 1 Jihočeské žervé 100 g šunky 1 malá plechovka sladké kukuřice 8 cherry rajčat špetka oregana špetka sušeného česneku špetka papriky hrst listů petrželky hrst pažitky

Vanilkový krém s čokoládovou polevou a karamelizovanými ořechy
Ingredience (4 porce) 2 ks Lipánka vanilkového 140 g Jihočeské smetany 2 lžíce cukru moučka (nebo podle chuti) piškoty 2 jablka ½lžičky skořice Na čokoládovou polevu: 100 g hořké čokolády 50 ml Jihočeské smetany Na karamelizované ořechy: 50 g cukru krupice 1 lžíce Jihočeského másla 100 g ořechů

Tortilla s Jihočeským syrečkem
Ingredience 2 vajíčka 1 lžíce másla 1 tortilla pár listů baby špenátu 30 g šunky 4 olivy 3 cherry rajčátka ½ Jihočeského syrečku
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...