myslíme na příroduSoutěž
Madeta.cz

Burgery s Romadurem, karamelizovanou cibulkou a limetkovou majonézou

Burgery s Romadurem, karamelizovanou cibulkou a limetkovou majonézou

Ingredience (4 porce)

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 100 g slaniny
  • 2 červené cibule
  • 100 g Romaduru
  • 4 cherry rajčata nebo 1 velké rajče
  • 4 menší burgerové bulky
  • 6 lžic majonézy
  • 1 limetka
  • 3 lžíce Jihočeského másla
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
     

Návod na přípravu

Do pánve dáme lžíci oleje a přidáme na plátky nakrájenou cibuli. Restujeme na mírném plameni, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Nakonec dochutíme solí a octem. Mezitím si na pánvi dozlatova opečeme plátky slaniny.
Maso lehce osolíme a opepříme, promícháme rukama a vytvarujeme čtyři placičky. Opečeme na výpeku ze slaniny z obou stran dozlatova. Ke konci opékání na každý burger položíme plátek Romaduru a přikryjeme poklicí, aby se sýr roztekl. Do mističky dáme majonézu, přidáme limetkovou šťávu a nastrouhanou kůru (dáme pozor, abychom nestrouhali bílou část limetky, která je hořká) a promícháme. Rajčátka si nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi nebo grilu opečeme vnitřky burgerových bulek s trochou Jihočeského másla. Na spodní část bulky rozetřeme limetkovou majonézu, položíme rajčátka, maso s rozteklým Romadurem a vrstvu karamelizované cibule. Přiklopíme horní částí bulky a propíchneme špejlí, aby nám burgery držely.
 

Podobné recepty

Na přehled receptů...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na příroduSoutěž

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk