Burgery s Romadurem, karamelizovanou cibulkou a limetkovou majonézou
Ingredience (4 porce)
- 400 g mletého hovězího masa
- 100 g slaniny
- 2 červené cibule
- 100 g Romaduru
- 4 cherry rajčata nebo 1 velké rajče
- 4 menší burgerové bulky
- 6 lžic majonézy
- 1 limetka
- 3 lžíce Jihočeského másla
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Návod na přípravu
Do pánve dáme lžíci oleje a přidáme na plátky nakrájenou cibuli. Restujeme na mírném plameni, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Nakonec dochutíme solí a octem. Mezitím si na pánvi dozlatova opečeme plátky slaniny.
Maso lehce osolíme a opepříme, promícháme rukama a vytvarujeme čtyři placičky. Opečeme na výpeku ze slaniny z obou stran dozlatova. Ke konci opékání na každý burger položíme plátek Romaduru a přikryjeme poklicí, aby se sýr roztekl. Do mističky dáme majonézu, přidáme limetkovou šťávu a nastrouhanou kůru (dáme pozor, abychom nestrouhali bílou část limetky, která je hořká) a promícháme. Rajčátka si nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi nebo grilu opečeme vnitřky burgerových bulek s trochou Jihočeského másla. Na spodní část bulky rozetřeme limetkovou majonézu, položíme rajčátka, maso s rozteklým Romadurem a vrstvu karamelizované cibule. Přiklopíme horní částí bulky a propíchneme špejlí, aby nám burgery držely.
Podobné recepty

Čokoládový chia pudink z mléka Lipánek
Ingredience (2 porce): 1 Lipánek čokoládové mléko 4 lžíce chia semínek (40 g) Jihočeská smetana a ovoce na ozdobu

Halušky z taveného sýru Lipánek
Ingredience (8 porcí): 1 kg brambor 350 g polohrubé mouky 1 vejce sůl 1 Lipánek tavený sýr smetanový 150 g slaniny nebo špeku

High protein cottage housky
Ingredience (6 ks): 1 High protein cottage natur 220 g hladké mouky ½ kypřicího prášku 1 vejce do těsta + 1 vejce na potření sůl semínka na posypání

Gazpacho se sendvičem s Tylžským sýrem
Ingredience (4 porce) Na gazpacho: 3 červené papriky 1 cibule 4 stroužky česneku 300 g cherry rajčat ½ salátové okurky 60 ml olivového oleje hrst čerstvé bazalky šťáva z ½ citronu sůl čerstvě mletý pepř olivový olej Na sýrový sendvič: 4 tenké krajíce kváskového chleba 1 balení Tylžského sýra 2 lžíce hrubozrnné hořčice Jihočeské máslo na opečení

Kapustové karbanátky se sýrem Lipánek 30 %
Ingredience (4 porce): 1 balení sýru Lipánek 30 % 5 listů kapusty 500 g mletého masa (hovězí + vepřové) 2 lžíce strouhanky 2 stroužky česneku 1 cibule 1 lžíce Jihočeského másla olej na restování 1 lžíce olivového oleje 2 lžíce hladké mouky 3 brambory 2 barevné papriky 1 lžíce majonézy 1 lžička medu 1 lžička hrubozrnné hořčice 1 lžička citronové šťávy sůl pepř

Dip z Jihočeského Lipna s bylinkami, jalapeños a bylinkovou strouhankou
Ingredience (2 porce): 1 balení Jihočeského Lipna hrst nakládaných jalapeños 6 plátků toustového chleba hrst nasekané pažitky hrst nasekané petrželky kůra z ½ citronu 1 lžíce Jihočeského másla 1 lžíce hladké mouky ½ balení plátkového sýra (např. Sýrařův výběr) 1 lžička mleté sladké nebo uzené papriky špetka sušeného chilli 0,5 l čerstvého plnotučného Jihočeského mléka 1 balení tortill 1 lžíce olivového oleje olej na smažení sůl pepř

Ovocné parfait s tvarohovým Lipánkem, müsli a ovocem
Ingredience (1 porce) 1 kelímek tvarohového Lipánka 4 lžíce müsli 100 g čerstvého ovoce (kiwi, jahody, borůvky) lískové oříšky med nebo javorový sirup na dochucení máta

Slané palačinky se sýrem Lipánek Zlaťáček
Ingredience (4 porce) Suroviny na těsto: 200 g hladké mouky špetka soli 2 vejce 400 ml čerstvého Jihočeského mléka 2 lžíce rozpuštěného Jihočeského másla Suroviny na náplň: 150 g nastrouhaného sýra Lipánek Zlaťáček 150 g šunky hrst čerstvého špenátu Jihočeské žervé nakrájená paprika
Kdo jsme?
Jsme největším zpracovatelem mléka v České republice s tradicí od roku 1837, se sídlem v malebné krajině jižních Čech.
VÍCE O MADETĚ...
Co vyrábíme?
V našem portfoliu najdete téměř 200 poctivých produktů z českého mléka. Tvarohy, sýry, jogurty a řadu dalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás koupíte?
KDE KOUPIT VÝROBKY OD MADETY...